112

Buurtgemeente Bloemendaal: Jeugdoverlast bestraft met meerdere boetes

Foto: Nieuwsfoto Laurens Bosch

Overveen: De hulpdiensten zijn zaterdagavond druk doende geweest met overlast door jeugd. Rond 22:00 uur is de brandweer gealarmeerd voor een brand bij een zendmast aan de Tetterodeweg.

Ter plaatse bleek de melding waarschijnlijk te zijn veroorzaakt doordat hangjeugd licht maakte wat werd aangezien voor brand.

Bij het arriveren van de hulpdiensten maakten de jongeren zich uit de voeten omdat zij zich op verboden terrein begaven. Hierbij lieten ze hun fietsen achter. Een deel van de fietsen heeft de politie in bewaring genomen. Later kwam een deel van de jeugd terug om de fietsen op te halen. Zij zijn bekeurd omdat zij zich op verboden terrein begaven.

Ondertussen zijn de hulpdiensten zo’n 45 minuten later weer opgeroepen omdat jeugd vanuit een bos het spoor op was gelopen. Een jongen en drie jongedames liepen langs het traject tussen Overveen en Zandvoort. Bij het klimmen over een hek is een van de meisjes het haar ring blijven hangen. Daarbij raakte ze lelijk gewond aan haar hand. Zij liep mogelijk een open botbreuk op en is naar het ziekenhuis gebracht.

Meerdere tieners hebben boetes gekregen voor het betreden van verboden plaatsen en het lopen op het spoor. De aanwezigheid van jeugd gaat gepaard met het betreden van verboden plekken en het achterlaten van troep.

Reacties