Pilot met bezoek aan cliënten in verpleeghuis De Blinkert in Haarlem

Foto: Charles Duijff

Woonzorgcentrum De Blinkert in Haarlem doet als enige in de regio mee aan een landelijke pilot met een versoepelde bezoekregeling. Een kleine groep cliënten van het verpleeghuis kan vanaf vandaag weer gewoon bezoek ontvangen.

Bron NH Nieuws: De Blinkert, verpleeghuis van Kennemerhart in het Ramplaankwartier, is door de GGD uitgekozen om aan de pilot mee te doen. Landelijk gaat het om 26 verpleeghuizen die meedoen. Bekend is dat ook het Reinaldahuis inmiddels een bezoekregeling heeft, maar men doet daar kennelijk niet mee aan de pilot.

Sinds 20 maart is er een bezoekverbod voor familie en verzorgers in tehuizen vanwege de coronacrisis. Op 6 mei zette het kabinet een eerste stap om de bezoekregelingen voor verpleeghuizen te versoepelen. Daar zitten strikte voorwaarden aan vast. Als blijkt dat de versoepeling van de bezoekregeling in de praktijk goed werkt, zal het kabinet op 19 mei een verdere verruiming van de bezoekregeling bekend maken. Deze zal dan ingaan vanaf 25 mei, meldt Kennemerhart.

“We hopen dat deze ervaring straks zal bijdragen aan het besluit om de bezoekregeling nog meer te verruimen”

AUDREY VAN SCHAIK, BESTUURDER

Die organisatie is blij onderdeel van de pilot te zijn en hoopt dat andere centra ook snel aan de beurt zijn. Bestuurder Audrey van Schaik meldt: “Deelname aan de pilot maakt het mogelijk voor een aantal bewoners en hun familie om elkaar weer fysiek te ontmoeten. Voor hen heeft het bezoekverbod een grote impact op hun leven. We hopen dat de ervaring van De Blinkert straks zal bijdragen aan het besluit om de bezoekregeling nog meer te verruimen, zodat nog meer verpleeghuisbewoners met hun familie herenigd kan worden.”

Bezoekruimte met plexiglas

Vanaf 1 mei was het in De Blinkert al mogelijk om gebruik te maken van een bezoekruimte met plexiglas. Andere locaties van Kennemerhart, zoals Schoterhof, De Molenburg, Huis in de Duinen, Meerleven en binnenkort ook De Rijp hebben een zogenoemde Flexvisit beschikbaar om bezoek mogelijk te maken.

De bezoekregeling in De Blinkert gebeurt volgens strikte voorwaarden, opgelegd vanuit het kabinet. Zo worden er harde eisen gesteld aan hygiëne, beschermingsmiddelen, het testbeleid en personeelsbezetting. Daarbij is de anderhalve meter afstand een strenge voorwaarde.

Corona in Haarlem
📰 Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze speciale site
📺 Kijk naar de extra uitzending van NH Radio en deel jouw verhaal
✉️ Tip ons met jouw nieuws via het tipformulier
👥 Word lid van de Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en Omgeving en krijg updates in je tijdlijn

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen