Hans van den Berg volgt Theo Henrar op als directievoorzitter Tata Steel Nederland

Foto: Tata Steel

VELSEN – Vice-voorzitter van de directieraad Hans van den Berg wordt de nieuwe directievoorzitter van Tata Steel Nederland. Hij volgt Theo Henrar op, van wie vorige week bekend werd dat hij eind deze maand opstapt.

(bron: NH Nieuws)

Dat bevestigt de Centrale Ondernemingsraad tegenover NH  Nieuws. De aanstelling van Van den Berg betekent dat de opvolging van binnenuit komt, en niet – zoals door de COR gevreesd – een buitenstaander. “We zitten niet te wachten op een marionet uit India”, zei COR-voorzitter Frits van Wieringen daar eerder over tegen NH Nieuws.

Logische wisseling van de wacht
Toch is Van Wieringen er nog niet gerust op, zegt hij tegen NH Nieuws. Dat vice-voorzitter Van den Berg nu de afzwaaiend voorzitter Henrar opvolgt, is volgens hem het resultaat van de statuten. Die schrijven namelijk voor dat een vertrekkend voorzitter wordt opgevolgd door de vice-voorzitter.  Hoe de directie van Tata Steel Europa daadwerkelijk tegen Van den Berg aankijkt, is Van Wieringen niet bekend.

Sinds vorige week bekend werd dat ‘boegbeeld’ Theo Henrar eind deze maand vertrekt, is het onrustig bij het staalbedrijf. Na enkele spontane en georganiseerde acties, kwam personeel gisteravond en vanochtend opnieuw in opstand. Hoewel Henrar volgens het moederbedrijf in India na gesprekken uit eigen beweging is opgestapt, wordt aangenomen dat hij is ontslagen.

Reacties