‘Mondkapjesparade’ tijdens Tata-FNV bijeenkomst in Beverwijk

Foto: Wim Meijer Fotografie

Prinsjesdag heeft z’n traditionele ‘Hoedjesparade’, waarbij vrouwelijke leden van de Staten-Generaal, het kabinet en het Koninklijk Huis bij de troonrede een hoed dragen, vaak een heel opvallende hoed. Vandaag had Beverwijk een primeur in de vorm van een soort van ‘Mondkapjesparade’.

Het was er het FNV alles aan gelegen dat tijden de massale bijeenkomst van Tata-Steelpersoneel op het parkeerterrein van de Bazaar niet de coronaregels vooral nauwkeurig zouden worden gevolgd. Dat hield in: zoveel als mogelijk in de auto’s blijven en iedereen die net met de auto was in ieder geval voldoende afstand houden en zo mogelijk een mondkapje dragen.Voor wie niet beschikte over een mondkapje had het FNV gezorgd voor mondkapjes (paars en voldoen van smiley… wordt ’t toch nog leuk!)

Dat mondkapjes niet allee lastig zijn maar ook zo hun charme hebben bleek al snel op het parkeerterrein waar een grote verscheidenheid aan mondkapjes te bewonderen viel. Hier en daar was duidelijk sprake geweest van huisvlijt.Het zou me niets verbazen als dit de nieuwe trend zou worden voor komende zomer: wie draagt ’t meest modieuze of creatieve mondkapje? Ik ben nieuwsgierig wat ons nog te wachten staat. Kleine tip: misschien toch goed voor iedereen die een mondkapje gaat dragen: draag ‘m wel op de juiste manier, want op je voorhoofd of onder je kin is niet echt functioneel.

Reacties