‘Knip na een Dip’ bijzondere fototentoonstelling in 37PK Haarlem

Foto: Tamar Aydin

Kappers en hun klanten in de eerste week van versoepeling coronamaatregelen: chaos, blijheid, haren die in de war zijn, te grote baarden, mondkapjes, uitgegroeide haarkleuren, zelf schuin geknipt haar en natuurlijk, zo nu en dan, een trots gezicht.

(foto’s: Tamar Aydin)

Op 11 mei werden de coronamaatregelen versoepeld en konden de kappers eindelijk weer opengaan. Tamar Aydin ging die eerste week op pad met zijn camera om dit bijzondere moment bij de Haarlemse kappers vast te leggen: chaos, blijheid, haren die in de war zijn, te grote baarden, mondkapjes, uitgegroeide haarkleuren of zelf schuin geknipt haar. En natuurlijk zo nu en dan een trots gezicht.Een paar goede vrienden hebben ze stiekem tussendoor al bijgeknipt maar er was nu eindelijk weer ruimte voor de vaste klanten. In de ene zaak wordt rustig één klant tegelijk geknipt en in de ander staat op elke 1,5 meter een klant. Terwijl de telefoon blijft afgaan of helemaal uit staat, knippen ze met zelfgemaakte mondkapjes of handschoenen gewoon door. “De komende 3 maanden staan we helemaal volgeboekt” werd er zo nu en dan aan de telefoon gezegd, vervolgens wordt er toch maar een afspraak gemaakt.Expositie in 37PK gratis te bezoeken
Deze fotoserie van Tamar Aydin is sinds gisteren, vrijdag 5 juni, te zien bij 37PK, Platform voor Kunsten, Groot Heiligland 37 in Haarlem. Bezoek is gratis, maar kan alleen met een online reservering, onderdeel van ons coronaprotocol. Meer hierover op www.37pk.nl/bezoek-plannen.

(dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door Ik ben Geweldig fonds en STAD)Over Tamar (20):Tamar (20) is opgegroeid in Haarlem en buiten school altijd al creatief geweest. Op dit moment volgt hij een opleiding aan de technische universiteit. Fotografie is voor hem een soort creatieve uitlaatklep waar hij wekelijks mee bezig is. Daarnaast heeft hij meegedaan aan Haarlemse cultuurprojecten zoals Artcore, Beam it, Shoot your shot, en heeft ook zelf projecten opgezet zoals Yellow Light Haarlem. Kijk voor zijn portfolio op: alesander.nl.

Reacties