Nieuwe noodverordening maandag 15 juni van kracht

Foto: Wim Meijer Fotografie

Grenzen Europese landen open, toiletten en douches op campings in gebruik en coronavrije verpleeghuizen mogen weer bezoek ontvangen.

Vanaf 15 juni kunnen Nederlanders weer op vakantie naar verschillende (Europese) landen en mogen buitenlandse toeristen weer naar Nederland toe komen. Diezelfde dag openen in het hele land de douche- en toiletvoorzieningen op campings, vakantieparken, zwembaden en sportverenigingen. Dit geldt ook voor de gecombineerde douche- en toiletvoorzieningen op het strand. Het kabinet nam dit besluit afgelopen dinsdag na een positief RIVM-advies hierover.

Bezoekregeling verpleeghuizen

In een aantal verpleeghuizen is het sinds enkele weken weer mogelijk om bezoek toe te laten, onder strikte voorwaarden. Steeds meer locaties voldoen aan die eisen. Vanaf 15 juni wordt de bezoekregeling verder versoepeld en is het in élk coronavrij verpleeghuis mogelijk om bezoek te ontvangen. Indien er een of meer Covid-19 besmettingen zijn in een verpleeghuis is bezoek nog steeds verboden, behalve in uitzonderingssituaties. In de stervensfase, of vergelijkbare omstandigheden, kan een instelling incidenteel afwijken van deze maatregel.

Extra maatregelen in de regio

Er wordt dit weekend zonnig weer voorspeld. In de veiligheidsregio Kennemerland gelden al langere tijd in verschillende gemeenten (verkeers)maatregelen die van kracht worden op het moment dat er drukte wordt verwacht, zoals het afzetten van wegen of sluiten van parkeerplaatsen. Actuele informatie over de (verkeers)maatregelen delen de gemeenten in Kennemerland via de eigen kanalen:

Beverwijk

Bloemendaal

Bloemendaal aan zee

Haarlem

Haarlemmermeer

Heemstede

Heemskerk

Uitgeest

Velsen

Zandvoort

Reacties