Werkdag bestrijding Reuzen Berenklauw in Haarlem-Schalkwijk

Foto: Wikipedia

Het IVN Zuid-Kennemerland gaat vrijdag 26 juni reuzenberenklauw verwijderen in Haarlem-Schalkwijk. Vrijwilligers zijn welkom om te helpen deze voortwoekerende exoot een halt toe te roepen.

In Schalkwijk ten zuiden van de volkstuincomplex Poelpoldervreugd aan de Boerhaavelaan ligt een wandelbos met leuke natuur voor de bewoners van Schalkwijk.  Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert regelmatig werkdagen in dit Poelpolderbos om de natuurwaarde te vergroten. Zo zijn wij vorig jaar begonnen met het opnieuw uitvoeren van het hakhoutbeheer; dat betekend meer open structuren en ruimte en licht voor planten op de bodem, meer ruimte voor vogels.

Op verschillende plekken waar wij willen gaan werken komt deze woekerplant voor. De reuzen Berenklauw is een hardnekkige plant, hij verdringt inheemse planten en is gevaarlijk bij aanraking. Als we niets doen zal de plant zich steeds meer opdringen. Om de reuzenberenklauw weg te halen gaan wij aan de slag. Vrijdag 26 juni gaan wij de Reuzen Berenklauw te lijf met  spaden en  steekschoppen. We steken de RBK uit, de wortels gaan in een afval/puinzak,  het loof leggen we in de hoek op een composthoop. Dit doen we allemaal om te voorkomen dat deze plant een plaag wordt. Men heeft elders al goede ervaringen om zo de berenklauw onder controle te krijgen en verder te zorgen dat ie niet meer terugkomt. Iedereen kan meedoen.Verzamelen om 8.30 uur vrijdag 26 juni op de parkeerplaats van volkstuincomplex Poelpoldervreugd langs de Boerhaavelaan/Oude Schipholweg. Neem eigen koffie/thee. Wij zorgen voor gereedschap, handschoenen, extra koffie/thee en vlaai. Doe stevig schoeisel aan en trek een lange broek aan en iets dat je armen bedekt bv t-shirt met lange mouwen. Of een werkblouse met lange mouwen. Wie zin heeft om mee te doen is van harte welkom! Ervaring is niet noodzakelijk. Aanmelden graag via [email protected]  of bel Marc van Schie 06-22 5757 48. We maken er een leuke dag van!

Reacties