Expositie Nieuw Hart voor Centrum Schalkwijk

Foto: Wim Meijer Fotografie

Inmiddels 50 jaar geleden werd winkelcentrum Schalkwijk geopend. Hypermodern, althans… voor die tijd. Eerst nog onoverdekt, en later, in de jaren negentig ging het dak erop. Toch is het nu echt gedateerd en wordt er keihard gewerkt aan een nieuw kloppend stadsdeelhart. Nieuws.nl ging er een kijkje nemen.

Niemand die in Haarlem-Schalkwijk komt kan het ontgaan. Er wordt volop gebouwd, aan woningen, en het meest opvallend: rond het winkelcentrum. Vanaf begin september 2019 veranderde het parkeerterrein van het inmiddels 50 jaar oude winkelcentrum in een bouwplaats.De bedoeling is dat op die plek een nieuw Centrum Schalkwijk wort gerealiseerd met twee supermarkten (Albert Heijn & Aldi) op de begane grond, een parkeergarage met 600 plekken, 158 vrije sector woningen, 36 zorgwoningen en de nieuwe bioscoop van Kinepolis met 6 zalen, goed voor 934 zitplaatsen. Tevens zal er aansluitend zal het nieuwe marktplein worden gerealiseerd.De bedoeling is dat het nieuwe winkelcentrum al in de zomer van 2021 de deuren kan openen. En wat de bioscoop betreft: daarvan ligt de bouw dermate op schema dat deze waarschijnlijk al in het najaar open kan. Dat is drie maanden eerder dan gepland, want verwacht werd dat de films er rond kerstmis te zien zouden zijn.

Vanaf vandaag is op het HEMA-plein in het winkelcentrum een expositie te zien met informatiepanelen met de (voorlopige) ideeën, plannen en schetsen van het nieuwe hart van Schalkwijk en een maquette die met elkaar een blik geven op de toekomst van Schalkwijk.Foto-impressie expositie en bouw
Nieuws.nl-redacteur Wim Meijer ging even langs bij de expositie en maakte meteen even een rondje langs de bouwplaats om een beeld te geven van het steeds verder groeiende nieuwe winkelcentrum. Eerst 4 expositiefoto’s en verder de ontwikkeling van de bouw:

Reacties