Nacht van de Vluchteling brengt 240.000 euro op

Foto: Stichting Vluchteling

Ook Haarlemmers ‘in de benen’ tijdens speciale ‘corona-variant’ van de Nacht van de Vluchteling; opbrengst voor vluchtelingenprojecten tot nu toe 240.000 euro

(bronnen: NH Nieuws/Nieuws.nl)

Als er geen coronacrisis was geweest, dan zouden er afgelopen nacht duizenden wandelaars veertig kilometer zijn gaan lopen tijdens de ‘Nacht van de Vluchteling’. Ondanks dat de nachttocht niet doorging, hebben veel deelnemers zaterdag toch de wandelschoenen aangetrokken. Om geld op te halen voor vluchtelingenprojecten wereldwijd.

Daarmee veranderde de ‘Nacht van de Vluchteling’ nu dus eigenlijk de ‘Dag van de Vluchteling’. Via een app kunnen wandelaars hun kilometers bijhouden en aan hun sponsors laten zien dat ze hun doel hebben bereikt.

Het was dit jaar voor de 11e keer dat organiseert Stichting Vluchteling op Wereldvluchtelingendag het loopfestijn organiseerde. Dit keer dus in een aangepaste versie, omdat grote wandeltochten vanwege de coronamaatregelen niet konden. In plaats daarvan gingen mensen gisteren met een app op pad in hun eigen omgeving.

“Het was een bijzondere editie van de Nacht van de Vluchteling waarin een groot aantal mensen, zowel deelnemers als ambassadeurs, minister Kaag en het team van Stichting Vluchteling de schouders er onder hebben gezet. We hebben met elkaar laten zien dat we ook in donkere tijden hier, licht kunnen brengen daar. En dat is keihard nodig, juist nu”, aldus directeur Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling.

Online afsluiting
Zaterdag om 22.00 uur was de finale. Tien ambassadeurs in tien steden gaven het startsein om “alleen, maar toch gezamenlijk” de laatste kilometers af te leggen. Het evenement was te volgen via een livestream, gepresenteerd door Art Rooijakkers, op de website van de stichting.

De voorlopige opbrengst is nu uitgekomen op € 240.000,- Een woordvoerder van de stichting sprak over “een prachtig bedrag”. En dat mag zeker zo genoemd worden. Al moet het toch wat pijn doen als we kijken naar vorig jaar, toen het wandelevenement goed was voor 1,6 miljoen euro.

Ook in Haarlem werd er gewandeld in het teken van de Nacht van de Vluchteling. Mediapartner NH Nieuws maakte een reportage. Klik HIER om deze te bekijken.

Reacties