Haarlemse Boodschappenservice overgenomen door CityShapers

Foto: Piqsels

Eind maart startten jongerenorganisatie Triple ThreaT, vervoersorganisatie Zoefzoef en Albert Heijn Vos een gratis boodschappendienst voor ouderen en mensen met een zwakke gezondheid. Nu Triple ThreaT zijn (sport)activiteiten weer grotendeels kan opstarten, heeft de organisatie de boodschappenservice overgedragen aan jongerennetwerk CityShapers.

Jurrin Reckers, oprichter van CityShapers, vertelt: “Iets doen voor een ander en sociaal contact stimuleren zijn dingen die we belangrijk vinden bij CityShapers. De boodschappenservice sluit hier mooi op aan, en met de vele jonge vrijwilligers die zich in korte tijd hebben aangemeld kunnen we meteen de handen uit de mouwen steken.”

De afgelopen maanden hebben de jongeren van Triple ThreaT en bezorgers van ZoefZoef fantastisch werk verzet. Elke werkdag stonden ze ’s ochtends vroeg klaar om de boodschappenlijstjes aan te nemen en de winkel in te gaan. Maar doordat nu de sportactiviteiten van Triple ThreaT en het ouderenvervoer van ZoefZoef weer worden opgestart hebben ze hier minder tijd voor, en werd CityShapers gevraagd om het over te nemen.

De betrokken partijen verwachten dat er voorlopig nog wel een behoefte bestaat aan de boodschappenservice. Inmiddels is de honderdste klant verwelkomd en het aantal blijft groeien. Bovendien is de bezorging een mooi sociaal contactmoment. “Het zou helemaal mooi zijn als er uit dit project ook weer langdurige contacten ontstaan tussen onze vrijwilligers en de mensen die geholpen worden”, laat Jurrin weten. “Dat hebben we bij andere projecten ook al gezien, en is uiteindelijk het beste resultaat dat je kunt wensen.”

Wilt u gebruik maken van de service of kent u iemand die hiermee geholpen zou zijn? Neem dan contact op met CityShapers: 06 52046181 of per e-mail: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen