Haarlem noord: werkzaamheden Hoogwaardig Openbaar Vervoer vorderen gestaag

De Provincie Noord-Holland en gemeente Haarlem werken samen aan beter openbaar vervoer. Het belangrijkste punt van dit plan is het realiseren van Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV), onder andere tussen Haarlem, IJmuiden en Beverwijk.

Bron gemeente: In 2013 al werd besloten dat de route in Haarlem via de Schoterweg en de Rijksstraatweg gaat lopen. Voor een betere doorstroming van de bus en een grotere veiligheid voor, met name, fietsers, moeten meerdere kruisingen langs deze route beter worden ingericht. Deze werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en worden volgens planning afgerond in het najaar van 2020.

De redactie van Haarlem.nieuws.nl bracht de actuele situatie (24 juni 2020) bij de kruising Planetenlaan/Rijksstraatweg/Jan Gijzenkade in beeld. Foto’s en film Charles DuijffOmwonenden kunnen zich ongetwijfeld meteen een ‘beeld’ vormen van de situatie. Zie ook het openingsfilmpjeHet auto- en busverkeer wordt vanaf richting noord over één rijbaan geleid. Afhankelijk van de werkzaamheden worden de rechter- en linker rijbaan ingezetDe huidige weersomstandigheden dragen bij aan een goede continuering van de werkzaamheden Het benzinestation is bereikbaar vanaf de Planetenlaan en dat geldt ook voor de SportwegOok de Korteweg bij de Dekamarkt is via de Planetenlaan bereikbaar en daarmee ook het parkeerdak van de Dekamarkt (hieronder de Korte Weg)Het benzinestation Bekende gebouwen in de directe omgeving Doner PLAZA ondervindt wel minder klandizie vertelde de eigenaar. Niet zozeer vanwege de coronamaatregelen, maar meer vanwege een minder makkelijke bereikbaarheid… Hieronder de grens van het werkgebied vanaf de noordelijke richting Zie ook INFORMATIE HOV GEMEENTE HAARLEM

Reacties