27 juni On line bingo in plaats van afgelast theaterstuk

Foto: Hans Goes aangeleverd

De komedie Four Drags and a Funeral, van Haarlemse Productiehuis De Verbinding, is door de maatregelen rondom de Coronabestrijding, afgelast. Het aantal stoelen dat gevuld kan worden in de geboekte theaters is zo laag, dat de theatergroep niet uit de productiekosten komt.

Om toch in beweging te blijven organiseren de ‘actrices’ nu een hilarische bingo op 27 juni.

Deze week zou de productie de landelijke tournee groots afsluiten in een overvolle Stadsschouwburg in Haarlem. De derde tournee van de theatergroep stond gepland tussen april en juni dit jaar, maar door de maatregelen rondom de Coronabestrijding heeft artistiek leider Hans Goes alles op alles gezet om de productie te verschuiven naar oktober. Afgelopen periode is gebleken dat ook dat financieel en fysiek niet mogelijk is.

Voorstelling afgelast

Een verdrietige theatermaker Hans Goes legt uit: “Om uit de kosten te komen moeten de zalen goed gevuld zijn, maar dat kan nu dus niet. Dat is voor ons niet rendabel. Ook zouden we veel bezoekers moeten afmelden, omdat vier van de vijf shows al bijna uitverkocht waren. Twee keer spelen op een avond is fysiek voor ons niet te doen. Op die hoge hakken zeker?”

In de komedie hebben vier Amsterdamse dragqueens, gespeeld door stoere mannen op hoge hakken in mooie jurken, een bijzondere opdracht. Ze zijn afgereisd naar Zeeland om de laatste eer te bewijzen aan het vijfde lid van hun clubje: Hij gaat niet als man, maar als de ‘Bingo-keizerin van Amsterdam’ het graf in. Ze breken in in een kerk waar de kist al klaar staat voor de begrafenis. Ook de moeder van de overledene heeft nog iets op te lossen die nacht. Zo komt het illustere stel elkaar daar tegen en ontrolt zich het verhaal.

Grootse online bingo

“Bingo is een vrolijk onderdeel in de voorstelling. Als de karakters het even niet meer trekken, doen ze een rondje bingo met het publiek. Want Bingo is als het leven; zolang je ballen hebt is er hoop!” lacht Goes, die zelf een van de ‘bingodames’ speelt. Om de spirit erin te houden, en om uit de kosten te komen, organiseren de ‘dames’ nu een grootse online bingo. Er zijn veel prijzen te winnen in drie bingorondes. De show wordt gepresenteerd door Miss Multiple Joyce. Zij ontvang die avond gasten uit de theatershow die de ballen draaien en een extra bonusronde doen. “Dus het belooft een hysterische, historische, hilarische avond te worden. Uiteraard met prachtige prijzen te winnen.”

De online Beaversisters Bingo wordt gepresenteerd door Alexander van der Doorn, Joey Ploch, Wim Kok, Bianca Nunnink en Hans Goes. De bingo is op 27 juni om 20.00 live te volgen vanaf de Facebookpagina van Four Drags and a Funeral.

Bingokaarten zijn te koop via de website van  FOUR DRAGS

Reacties