Hero kindercentra officieel gefuseerd

Na het ondertekenen van de Raad van Toezicht en de directeur-bestuurders Annelies Zoomers en Maureen Posthumus van de Haarlemse kinderopvangorganisaties Kinderopvang Haarlem en de SKOS, is de juridische fusie naar Hero kindercentra een feit.

Maart vorig jaar was de bestuurlijke fusie. De beide organisaties nemen een schat aan ervaring en een rijke historie mee. Zo combineren zij het beste van beide organisaties en zijn ze klaar voor de toekomst.

In 2018 werden al de eerste stappen gezet richting een fusie. Maureen Posthumus, directeur-bestuurder van Hero kindercentra: ‘Na een voorbereidingsperiode van bijna twee jaar, is het dan eindelijk zo ver. Het was soms een best ingewikkeld traject maar ik had met medebestuurder Annelies Zoomers altijd hetzelfde voor ogen; ondanks de schaalvergroting van de organisatie, staan de medewerkers, ouders en kinderen altijd op de eerste plaats. Voor de gemeente en het onderwijs zijn we een complete en vanzelfsprekende gesprekspartner. We kunnen gezamenlijk snel inspelen op actuele ontwikkelingen. Dat is met de komst van de coronacrisis wel bewezen. Kortom, ik koester ons verleden en omarm alle mogelijkheden die de toekomst ons biedt.’

Hero kindercentra telt 82 kinderopvanglocaties in Haarlem en Spaarndam en biedt peuteropvang, kinderdagopvang en BSO. Door spreiding over de stad is er voor elk  kind tussen de 0 en 13 jaar een Hero opvanglocatie in de buurt. De organisatie heeft als missie om samen met de kinderen het avontuur aan te gaan, op weg naar de beste versie van zichzelf. Op ieders eigen tempo leren kinderen met veel plezier en is er aandacht voor de individuele behoeften van het kind en de wereld om hen heen.

Annelies Zoomers is mede bestuurder van Hero kindercentra en neemt na de zomer, na 27 jaar als bestuurder bij de SKOS, afscheid bij de nieuwe organisatie: ‘De naam van Hero kindercentra voelt hopelijk voor veel Haarlemmers met jonge kinderen inmiddels een beetje vertrouwd. We zijn al een paar maanden goed zichtbaar in de stad. Ik ben erg trots op de nieuwe organisatie. Het is fantastisch dat ik samen met Maureen Hero kindercentra een mooie start heb kunnen geven. Als ik straks met pensioen ga, kijk ik terug op een prachtige tijd bij de SKOS én bij Hero. Ik heb er alle vertrouwen in dat iedereen zich welkom voelt bij deze organisatie.’

Reacties