Zonnepanelen in Haarlemmer Kweektuin

Foto: Stadskweektuin aangeleverd

Vanaf september komen er ongeveer 700 zonnepanelen op de kassen in de Haarlemmer Kweektuin te liggen. De gemeente en energiecoöperatie KweekZon zijn dit overeengekomen.

Bron gemeente: Kunt u geen zonnepanelen op uw eigen dak kwijt? Dan is het een goed idee om mee te doen aan een collectief zonnestroomdak.

Door mee te doen aan een collectief zonnestroomdak bespaart u op uw energierekening. U kunt meedoen door een of meerdere zonnestroomdelen te kopen. Met de panelen in de Kweektuin kunt u meedoen als u in een van de volgende postcodes woont:
2011, 2013, 2015, 2021, 2022, 2023, 2024, 2051 of 2061. Binnenkort komt er meer informatie over hoe buurtbewoners kunnen meedoen. Nu al interesse? Meld u aan via mail [email protected] of lees meer op website Haarlemmer Kweektuin.

Meer zonnepanelen in Noord

En in Haarlem-Noord wordt nog een zonnestroomdak gebouwd. Bewoners in Haarlem-Noord kunnen zich ook aanmelden voor het zonnestroomdak van het Mendelcollege. Bewonersinitiatief Zonneplaneet, buurtbewoners van nabijgelegen wijk De Krim en Kennemer Kracht realiseren samen deze zonnepanelen op het Mendelcollege. De aanleg is in het najaar. Bekijk voor meer informatie en aanmelden de website van Kennemer Kracht.

Reacties