Telstar-trainer Andries Jonker toon zich helemaal happy in Velsen-Zuid

Foto: Wim Meijer Fotografie

VELSEN-ZUID – Andries Jonker is nog steeds tevreden bij Telstar. De trainer heeft zijn eerste – hectische – seizoen erop zitten in Velsen-Zuid en begint op 20 juli met trainen voor het volgende seizoen.

(bron: NH Nieuws)

Jonker, die naast trainer ook technisch directeur is bij Telstar, roemt de nuchterheid van de club en is trots op de spelers uit zijn selectie. Om die reden gaat hij graag nog even door.

“Ik heb er enorm veel bewondering voor dat die jongens die – met alle respect – zo weinig geld verdienen, er zo veel voor doen in hun ambitie om toch profvoetballer te worden”, vertelt de oefenmeester bij NH Radio SportcafĂ© van mediapartner NH Nieuws. “Ik heb vorig jaar op de eerste dag aan de jongens gevraagd wie er vijf jaar geleden droomde van een toekomst als Telstar-speler. Er staken nul jongens hun vinger op.”

Volgens Jonker is er bij zijn spelers iets fout gegaan tussen hun 17e en 21e levensjaar, waardoor ze bij Telstar terecht zijn gekomen. “Ze willen allemaal weg, hoger, beter en meer. Ik vind het geweldig om te zien hoeveel inspanning ze daarvoor verrichten. Het is een genoegen om iedere dag met deze selectie te werken.”

Appel en een ei
Ook de nuchter- en kleinschaligheid van de club uit Velsen-Zuid doet Jonker goed. “Er staat helemaal niemand te kijken en niemand bemoeit zich ergens mee. De staf zijn allemaal jongens die voor een appel en een ei met heel veel liefde en enthousiasme hun werk doen. Alles bij elkaar is het een hartstikke goeie sfeer, waarbij iedereen zijn stinkende best doet. En het gaat niet over Ferrari’s en Lamborghinis. Heerlijk!”

Oefenprogramma
Inmiddels is het oefenprogramma van Telstar is zo goed als rond. De Velsenaren trappen op 25 juli om 17.00 uur voor het eerst af tegen ADO ’20 en spelen vervolgens nog acht wedstrijden, voordat op 28 augustus de eerste divisie van start zal gaan.

De meest in het oog springende sparringpartners van de ploeg uit Velsen-Zuid zijn eredivisionisten FC Emmen (15 augustus), Sparta Rotterdam (18 augustus) en Heracles Almelo (26 augustus). Voor 22 augustus heeft Telstar tot op heden nog geen tegen tegenstander weten te vinden. De thuisduels worden zoals het er nu naar uit ziet in het stadion gespeeld.

Complete programma voorbereiding Telstar:

  • Zaterdag 25 juli: Telstar – ADO ’20 (17.00 uur)
  • Zondag 2 augustus: Go Ahead Eagles – Telstar (14.30 uur)
  • Dinsdag 4 augustus: Telstar – OFC (20.00 uur)
  • Zaterdag 8 augustus: Quick Boys – Telstar (15.00 uur)
  • Dinsdag 11 augustus: Telstar – Hollandia (20.00 uur)
  • Zaterdag 15 augustus: FC Emmen – Telstar (14.00 uur)
  • Dinsdag 18 augustus: Telstar – Sparta (13.00 uur)
  • Zaterdag 22 augustus: Tegenstander nog niet bekend
  • Woensdag 26 augustus: Heracles Almelo – Telstar (14.30 uur)het seizoen.

Reacties