De zomer geldt:elke druppel telt !

Foto: Pixabay

Zwembadjes vullen, de tuin sproeien…. Op warme en droge dagen verbruiken we per persoon tot wel 50 liter extra water. Drinkwaterbedrijf PWN moet daardoor tijdens warme, droge dagen op zogenaamde ‘piekuren’ hard werken om deze extra vraag naar water te kunnen leveren.

Bron PWN: Niet omdat er niet genoeg water is. Wel omdat we het water allemaal tegelijk willen gebruiken. En daar kunt u als klant last van hebben, want het heeft effect op de druk van uw drinkwater.

Het corona effect

Dit jaar is de druk op de levering van drinkwater extra groot. Door de coronacrisis verwacht PWN een nog grotere watervraag, omdat veel mensen niet met vakantie gaan, maar vakantie in en rond eigen huis houden. Massaal kopen we nu zwembaden en investeren we in onze tuinen. Daarom is onze boodschap nu extra van kracht: Deze zomer geldt: elke druppel telt.

Pieken en dalen

Op een zomerse dag gebruiken mensen tegelijkertijd veel extra water en ontstaan er piekmomenten. Dit is meestal tussen 6.00 en 9.00 uur ’s morgens en tussen 18.00 en 22.00 uur ’s avonds. Bij een extreem hoge drinkwatervraag kan de druk in de leidingen afnemen. Er ontstaan als het ware files in het netwerk en er staat extra druk op de waterkelders die de buffer vormen voor de extra vraag. Om u ook deze zomer continu uitstekend drinkwater te kunnen leveren, roept PWN op om bewust om te gaan met water. Elke druppel telt!

Onze tips:

  • Neem een douche in plaats van een bad en douche wat korter
  • Vanwege de coronacrisis wassen we extra vaak onze handen. Zorg dat u tijdens het inzepen de kraan uitzet.
  • Plaats een regenton in uw tuin en vang regenwater op. Dit kunt u tijdens droge dagen gebruiken om de planten water te geven.
  • Geef in de tuin alleen de planten water die het nodig hebben en gebruik hiervoor liefst een gieter.
  • Dek ook kleine zwembadjes ’s avonds af, zodat het water schoon blijft om nog een keer te gebruiken.
  • Was uw auto niet met de hand, maar ga naar de eco-carwash of nog liever: sla de wasbeurt een keertje over.

Kijk voor meer informatie op onze pagina met waterbesparingstips en meer >>

 

Reacties