Roze COC-Pluim van verdienste uitgereikt aan Fred Rosenhart

Foto: Charles Duijff

Eerder in juli werd tijdens de Algemene Ledenvergadering van het COC zoals elk jaar de Roze Pluim van verdienste uitgereikt. Dat gebeurde vanwege de Corona-maatregelen online, via ‘Zoom’.

De pluim van verdienste is bestemd voor iemand die zich op bijzondere wijze inzet voor het COC Kennemerland en de LHBTI gemeenschap in het algemeen.

Fred Rosenhart

Dit jaar ging deze prijs naar kunstenaar Fred Rosenhart. Fred komt uit Haarlem, woont nu in Bentveld en zet zich al jaren in voor de Roze Kunstlijn, een jaarlijks creatief evenement rondom roze kunst. Dit evenement is ontstaan in 2012 (Haarlem Roze Stad), als onderdeel van de Kunstlijn Haarlem. Toen al was Fred betrokken als organisator en kunstenaar Bob Rosé. Na het daverende succes als Bob Rosé in 2012 (ruim 3500 bezoekers) is de Roze Kunstlijn inmiddels niet meer weg te denken in Haarlem en inmiddels ook Zandvoort en Heemstede. Naast zijn inzet voor de Kunstlijn is Fred een enthousiast, actief, en graag gezien COC-lid.On line

Voorzitter Jos Ahlers reikte de Roze Pluim dus eerder in juli  2020 symbolisch uit via de telefoon. Vol spanning wachtten toen de online aanwezige leden het moment af dat Fred de telefoon op zou nemen……Helaas kreeg Jos Ahlers toen de voicemail van Fred, maar hij sprak natuurlijk met warme woorden Fred’s voice-mail in. Dat was vast een ‘pluim’ in de vorm van lovende woorden dus.

Live

Zondag 26 juli 2020 werd het voor Jos Ahlers mogelijk de Roze Pluim alsnog ‘live’ uit te reiken aan Fred Rosenhart. Dat gebeurde vanwege de beperkte ruimte op de Passage 20 in Zandvoort en de corona-omstandigheden ook met een beperkt aantal aanwezigen……. Tussen 11:00 uur en 18:00 uur was deze zondag de Roze Kunstlijn in Zandvoort de plek om als Beer even te pauzeren, te genieten van (Beren)kunst en wat drinken en een hapje. Dat kon op twee minuten lopen van het station en op weg of op de terugweg van het strand nabij Fosfor. Gastberen/heren waren Fred Rosenhart en Soek Zwamborn Fred, gefeliciteerd met de welverdiende pluim!

Lees hier verder over de aangepaste Roze Kunstlijn Pride Tentoonstelling 2020

Informatie: [email protected]
Facebook: Roze Kunstlijn en Roze Kunstlijn The Present Times Info;
DUTCH BEARS BREAK Bears at the Beach- www.Dutchbears.nl

Reacties