De scholen zijn weer begonnen!

Foto: Wim Meijer Fotografie

Alle gemeenten in Noord-Holland hebben hun spandoeken weer uit de kast gehaald en opgehangen op diverse verkeersdrukke locaties om weggebruikers attent te maken op al die duizenden scholieren die zich tijdens de ochtendspits weer op de weg begeven.

Bij temperaturen van ruim dertig graden is de kans groot dat je ‘tussen je oren’ nog helemaal in vakantiesferen bent. Toch is onze regio de zomervakantie weer voorbij.

Morgen, maandag 17 augustus, kan Noord-Holland weer aan de bak. En net zoals voorgaande jaren is dat voor Veilig Verkeer Nederland reden om weer even aandacht te vragen van alle weggebruikers voor die vele tienduizenden scholieren die zich, meestal op de fiets, weer in het verkeer gaan mengen.

Verkeersslachtoffers
Veilig Verkeer Nederland vraagt bij het eind van de vakantie traditiegetrouw aandacht voor schooljeugd. In de ochtendspits zijn in deze periode veel meer fietsers en voetgangers onderweg. Volgens VVN vallen er na de zomervakantie bijna twee keer zoveel verkeersslachtoffers onder scholieren als in de rest van het jaar.

Spandoeken, affiches en… kunstwerken
De verkeersveiligheidsorganisatie vraagt de komende tijd met spandoeken, affiches, borden en folders aandacht voor haar campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’.

Reacties