Spannende wedstrijd tegen Ajax Beloften eindigt in voordeel van DSS

Zaterdag 15 augustus om 12.30 uur werd op het Pim Mulier sportpark het voetbalseizoen voor DSS Vrouwen 1 afgetrapt tegen de Beloften van Ajax Vrouwen.

De teams waren gewaagd aan elkaar en de wedstrijd liep gelijk op. Zowel de Beloften van Ajax als DSS Vrouwen 1 zetten hoog druk bij de opbouw. Er werd door beide teams zeer aanvallend voetbal gespeeld wat een leuke pot opleverde. De vele aanwezige toeschouwers genoten zichtbaar.

Enkele kansen werden gecreëerd, maar helaas zonder resultaat. Uiteindelijk trok DSS in de 49e minuut aan het langste eind: een diep gespeelde bal door centrale verdediger Lisa Kremers zette spits Roos van der Sluis één op één met de keeper. Een harde trap maakte dat de bal tussen de benen van de keeper doorschoot en in het net belandde.

Beide teams bleven mooie combinaties maken en hielden de bal in de ploeg ondanks de hoog gegeven druk. In de 59e minuut was het DSS die de score verdubbelde. Een steekbal van Sheryl de Boer gaf diepgaande middenvelder Jacintha Steinmetz ruimte om genadeloos op goal te schieten. Een blok van de keeper van Ajax bracht de bal opnieuw bij Steinmetz waardoor zij koelbloedig kon intikken.

Vreugde was te zien bij de vrouwen van DSS, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Strijdlust kenmerkte beide teams en deze strijdlust resulteerde ook in diverse kansen. Toch was het opnieuw DSS in de 74e minuut die haar kans kon benutten. Een mooie aanval over de rechterkant werd gestart door middenvelder Nikki Sewalt, waarop Roos van de Sluis met een individuele actie de achterlijn bereikte. Een strakke voorzet over de grond en een juiste goalbezetting leverde de 3-0 gemaakt door aanwinst Amy Visser op.

Al met al was het een leuke, spannende, maar ook leerzame wedstrijd waarin voor beide teams veel goede dingen terug te zien waren. DSS coach Marelle Worm is tevreden over de huidige stand van zaken betreft de uitgevoerde tactiek van haar team. “We blijven door bouwen op vorig seizoen. Er zaten goede momenten bij, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Daar gaan we aankomende weken vol goede moed weer mee aan de slag!”.