Toch mondkapjes voor leerlingen Mendelcollege

Foto: Wim Meijer Fotografie

HAARLEM – Leerlingen van het Mendelcollege in Haarlem moeten toch mondkapjes op school dragen. Dat is besloten na overleg met docenten en de Medezeggenschapsraad. De mondkapjes hoeven niet op tijdens de les of buiten op het schoolplein.

Rector-bestuurder Jan-Mattijs Heinemeijer zal vanavond de brugklassers en hun ouders inlichten en dinsdag krijgen de overige scholieren het nieuws bij de opening van het nieuwe schoolseizoen. Vanaf woensdag, als de lesroosters beginnen, zijn de mondkapjes verplicht.

“Het zal even wringen worden, maar we zullen zelf als personeel ook met mondkapjes lopen”, zegt Heinemeijer tegen mediapartner NH Nieuws. “Leerlingen zullen we aanspreken als ze het niet doen. Maar met een petje oplopen mag hier ook niet, en daar spreken we ze ook al op aan.”

Gedrag
Het gaat de rector vooral om het bewustzijn van de jeugd te vergroten om het hogere doel van de school open te houden te halen. “En het veiligere gevoel bij de docenten. Die hebben vanochtend bij onze opening hier echt om gevraagd.”

Klik HIER om verder te lezen bij mediapartner NH Nieuws.

Reacties