Haarlem Jazz eerste festival sinds begin coronacrisis

Foto: Ton van Steijn

HAARLEM – In aangepaste vorm is donderdagavond op de Haarlemse Grote Markt Haarlem Jazz begonnen. Het is het eerste festival in Haarlem sinds het begin van coronacrisis.

(bron: NH Nieuws / foto’s: Ton van Steijn)

Haarlem Jazz is tot en met zondag 23 augustus op verschillende plekken in de stad Haarlem. Het open karakter heeft echter plaats moeten maken voor een meer gesloten vorm, maar vanwege de coronacrisis is het niet anders. “Normaal gesproken staan er zo’n vijftienduizend man hier op de Grote Markt. Dat kan nu niet. We hebben het afgeschermd en de bezoekers moeten op een stoel zitten. Er staan er precies 775, net zoveel als [het aantal jaren dat, red] de stad Haarlem dit jaar bestaat”, vertelt Martijn Bevelander, organisator van Haarlem Jazz aan mediapartner NH Nieuws.

De organisatie heeft er alles aan gedaan om het festival coronaproof te maken. Zo moeten bezoekers bij binnenkomst hun handen desinfecteren, wordt hun temperatuur gemeten en moeten ze met hun telefoon drankjes bestellen. ’t Is even gek, maar voor de meeste bezoekers mag het de pret niet drukken.Op losse schroeven
Begin deze week was het nog allesbehalve zeker dat het geliefde jazzfestival dit weekend zou doorgaan. De persconferentie van premier Rutte had zomaar roet in het eten kunnen gooien. “Het was natuurlijk heel spannend”, vertelt Martijn. “We hadden alles voor elkaar, maar als de premier zegt dat het niet kan, dan kan het niet meer.”

Toch kan de organisator opgelucht adem halen. Het festival heeft al twee mooie avonden achter de rug en zal de komende tweeie dagen nog duren op verschillende locaties, zowel binnen als buiten.

Foto-impressie Ton van Steijn
Fotograaf Ton van Steijn was gisteren aanwezig op de Grote Markt en maakte een uitgebreide foto-impressie. Klik HIER voor de fotoserie van Ton van Steijn.

Reacties