Brownies&downieS Haarlem opent eerste To Go Store in Nederland

Foto: Brownies & Downies aangeleverd

Brownies&downieS Haarlem opent op 1 september de deuren van een nieuwe formule: Brownies&downieS To Go Store. De vestiging in Haarlem is de eerste in Nederland.

De corona crisis heeft behoorlijk huisgehouden in de Nederlandse horeca, zo ook bij Brownies&downieS Haarlem. In de ‘corona-sluiting’ hebben de ondernemers van Brownies&downieS Haarlem nagedacht over een nieuwe formule. “Ons bedrijf – en de andere horeca – heeft flink moeten inleveren. Buiten de horeca, bieden wij ook werkplekken aan medewerkers met een verstandelijke beperking. Om ons mooie bedrijf gezond te houden én te laten groeien, breiden wij uit met een To Go Store. Deze werkplek zal onze medewerkers de kneepjes van het brownie-vak bijbrengen.” Aldus mede-eigenaar Sjoerd Dekker.

Wat speciaal is aan de B&D To Go Store is dat er een nieuw brownie en blondie concept gepresenteerd wordt, en er een leerkeuken is voor de medewerkers met een beperking. Sjoerd Dekker: “Al onze gasten zien hoe goed onze medewerkers kunnen serveren en achter de bar werken.

Minder zichtbaar zijn de bakkunsten van onze jongens en meiden. Dit zal op de nieuwe werkplek helemaal tot zijn recht komen!” De To Go Store en leerplek is recht tegenover het restaurant gevestigd. Hierdoor ontstaat midden in de Schagchelstraat een heus ‘Brownie-Plein’. De ondernemers zijn trots dat ze met eigen kracht en middelen deze uitbreiden hebben kunnen voltooien. Hierdoor wordt voor veel medewerkers een droom werkelijkheid: werken in de keuken!

Omdat er door de corona maatregelen geen openingsfeest zal zijn, zal er van 1 september tot en met 5 september een speciale “openingsweek” zijn. Zo kan iedereen op de opening langskomen.

Wat is Brownies&downieS in het algemeen

Brownies&downieS Haarlem is een bijzonder lunchrestaurant. De combinatie van kwalitatief goede gerechten en de unieke bediening van medewerkers met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt, zorgen voor uniek horeca concept in Nederland.

Brownie&downieS heeft de missie om mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt een mogelijkheid te bieden op betaalde arbeid. Brownies&downieS Haarlem opende oktober 2016 in de Schagchelstraat 26 zijn deuren. Brownies&downieS Haarlem is opgericht voor IJmuidenaren, Inge Dekker, Mandy de Boer en Sjoerd Dekker.

Openingsfoto: Nieuw brownie en blondie assortiment

Reacties