Nieuwe middelbare school Spaarne College is geopend!

Foto: Spaarne College

Haarlem heeft er een nieuwe vmbo-school bij, genaamd het Spaarne College. De Paulus Mavo, het Sterren College en (een deel van) de Daaf Geluk school hebben de krachten gebundeld en gaan vanaf dit schooljaar samen verder als één school, onder deze naam.

(foto’s en tekst: Spaarne College – aangeleverd)

Bijna 900 geweldige leerlingen, 130 gemotiveerde medewerkers, een prachtig modern schoolgebouw… dat is het Spaarne College!

Opening van Spaarne College
Officieel is het Spaarne College op 1 augustus jl. geopend, maar vanaf maandag 17 augustus is de school werkelijk in bedrijf. Na een fikse verbouwing oogt de school als fris en vernieuwd en zijn alle medewerkers klaar voor deze nieuwe start. Dit bijzonder spannende jaar werd afgelopen week feestelijk geopend met het personeel, waarbij natuurlijk rekening werd gehouden met de covid-19 richtlijnen. De leerlingen zijn op donderdag 20 augustus gestart met twee introductiedagen om kennis te maken met hun nieuwe school.

Aandacht voor iedere unieke leerling
Op het Spaarne College krijgt iedere unieke leerling de aandacht die hij of zij nodig heeft. Daarom is de school ingericht met kleine klassen (maximaal 18 leerlingen in de onderbouw en maximaal 20 leerlingen in de bovenbouw). Om leerlingen zoveel mogelijk persoonlijke aandacht en veiligheid te kunnen bieden worden de onder- en bovenbouw van elkaar gescheiden in het gebouw.Uitgebreide ondersteuningsstructuur
Kenmerkend aan het Spaarne College is de uitgebreide ondersteuningsstructuur. Met jarenlange kennis en ervaring, vanuit de voorgaande scholen, kunnen wij leerlingen met een specifiekere ondersteuningsvraag (intensief) begeleiden.

Blended learning
Op het Spaarne College wordt geleerd door middel van blended learning. Dit betekent dat leerlingen leren uit schoolboeken en op een iPad. Door deze combinatie krijgen leerlingen op verschillende manieren les en leren zij werken op een manier die het beste bij hen past.Leerwegen
Leerlingen met een advies voor de theoretische leerweg (mavo), gemengde leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg, basisberoepsgerichte leerweg en leerlingen met leerwegondersteuning (LWOO) kunnen zich op het Spaarne College aanmelden. Verder biedt het Spaarne College de mogelijkheid om een diploma te behalen binnen één van de volgende profielen: Economie en Ondernemen; Bouwen, Wonen en Interieur; Horeca, Bakkerij en Recreatie; Zorg en Welzijn en Groen. Door dit ruime aanbod aan profielen biedt het Spaarne College leerlingen de kans op een mooie toekomst in een richting die bij hem of haar past.

Reacties