Gravestenenbrug op 27 augustus nog altijd ontoegankelijk

Foto: Charles Duijff

Het gebeurt niet vaak dat de Gravestenenbrug wordt geopend, omdat redelijk veel vaartuigen er zonder problemen onderdoor kunnen varen. Dat geldt natuurlijk niet voor boten met masten en grotere vaartuigen.

Kort geleden werden schuifhekken geïnstalleerd die sluiten wanneer de brug open gaat. De gemeente werd verplicht deze hekken uit veiligheidsoverwegingen te plaatsen. De daarbij toegepaste techniek veroorzaakt een storing, waardoor voetgangers tijdelijk niet van de brug gebruik kunnen maken. Overigens ligt de Melkbrug zeer dichtbij….ook toegankelijk voor voetgangers……Recent leverde het plaatsen van de shuifhekken nogal wat ophef op. Dat heeft ook te maken met; zo vindt men; de ontsiering van dit fraaie Haarlemse ‘monument’  De hekken zijn, ik schreef het al eerder, door de gemeente geplaatst vanwege een wettelijke verplichting.

De Gravestenenbrug stamt uit 1950. De brug verving een vroeger exemplaar dat er geschat al 800 jaar bestond. Vanaf de Bakenessergracht steekt men er te voet over naar het Korte Spaarne richting de Spaarnwouderstraat. Om het leed te verzachten namens de redactie van Nieuws.nl nog enkele fraaie afbeeldingen van deze omgeving….voor u als ‘Bridge over Troubled water’  

 

Reacties