Haarlem: Koninklijke onderscheiding voor André Triep

Foto:

Haarlemmer André Triep (75) werd vrijdagavond 4 september benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij verdient deze eervolle benoeming vanwege zijn langdurige- en grote inzet voor de volleybalsport in Haarlem en Zaanstad.

André Triep heeft zich circa dertig jaar zowel in bestuurlijk- als sportief opzicht ingezet voor de Haarlemse Volleyball Club Spaarnestad en diens voorganger VV Allides. Hij was bij die vereniging in tal van kaderfuncties actief voor met name de jeugd. De jeugd was danook bij de feestelijke uitreiking van het lintje dat hoort bij deze benoeming aanwezig. Bij volleybalvereniging VV Zaanstad is André Triep onder meer teammanager van het eerste herenteam. Dit team speelde in het seizoen 2018-2019

Burgemeester Jos Wienen was aanwezig in de Beijneshal op het Stationsplein te Haarlem, om André Triep toe te spreken en de bijbehorende versierselen uit te reiken. De echtgenote van André viel de eer te beurt het lintje bij haar man op te spelden. Normaliter doet de burgemeester dat natuurlijk zelf, maar vanwege corona droeg hij deze taak over aan mevrouw Triep.André Triep is ook eindredacteur van Volley Techno, een vaktijdschrift voor volleybaltrainers. Hieronder nog enkele foto’s van de bijeenkomst. De redactie van Nieuws.nl feliciteert André en alle betrokkenen van harte!

 

Reacties