Nog volop genieten tijdens Haarlem Culinair op 5 en 6 september

Foto: Charles Duijff

Ondanks de corona-pandemie en de daarmee gepaard gaande beperkende maatregelen is Haarlem Culinair 2020 op 3 september toch succesvol van start gegaan.

Organisator Henny Leeflang is blij dat dit voor Haarlem geweldige evenement ondanks de heftige tijd die we beleven door kon gaan. Aangepast natuurlijk, dat wel. Henny hield rekening met de overige horeca-ondernemers op de Grote Markt en plaatste één groot terras ter hoogte van de fontein op de Grote Markt. Zo behielden de andere terrassen ook hun ruimte.

Haarlem Culinair duurt nog tot en met zondag en Leeflang hoeft niet bang te zijn dat de bezoekers wegblijven. Dat bleek ook toen de redactie van Nieuws.nl vrijdagavond een kijkje ging nemen. De sfeer was opperbest en dat ligt ook voor de hand, wanneer je kunt genieten van culinaire hoogstandjes en natuurlijk van elkaar. Gezellig samen zijn met elkaar (op gepaste afstand) en met een drankje en hapje. Vanwege de corona-omstandigheden worden bezoekers ontvangen in shifts van ieder drie uur.  Gedurende die tijd worden zes gerechten geserveerd:  zogenaamde ‘signature dishes. Het is dus niet echt een diner, maar een echte proeferij, een smulmarkt!Wie doen mee?

De restaurants die meedoen zijn Napoli, Fishbar Monk, Franzen, ML, Pand 13, De Kaaskampanje en Ome Pietje.

Trots

In de keuken wordt hard gewerkt door het personeel van deze zes Haarlemse restaurants, om de gerechten piekfijn aan de man te brengen. Leeflang kijkt er, ondanks de stress van het opbouwen, vol trots naar. “Het is de vijfentwintigste editie, de stad bestaat 775 jaar en we zijn een stad waar heel veel gegeten en gedronken wordt. Dan moeten we dat verdorie ook laten zien, niet alleen aan de Haarlemmers, maar ook aan alle mensen die langs lopen.”

Wilt u er zaterdag 5 en zondag 6 september ook bij zijn? Raadpleeg de website van HAARLEM CULINAIR 

Maatregelen

Bezoekers moeten vooraf reserveren, een gezondheidsverklaring doorgeven, bij de ingang wordt de lichaamstemperatuur nog even gemeten, de handen gedesinfecteerd en dan mogen de gasten aan tafel. Natuurlijk op veilige afstand van elkaar. Twee beveiligers houden in de gaten of de regels ook worden nageleefd.

DJ

Natuurlijk is er ook gezellige muziek verzorgd door DJ John en natuurlijk op een beschaafd volume. Wilt u ook gebruik maken van zijn diensten? Mail dan naar [email protected],,,,Hieronder nog enkele foto’s van vrijdagavond….. Voor wie moet plassen….

Reacties