Opening teststraat in Expo Haarlemmermeer bij Vijfhuizen

Foto: Wim Meijer Fotografie

Vandaag, dinsdag 8 september, opent in de Expo Haarlemmermeer, Stelling 1 in Vijfhuizen de teststraat Haarlemmermeer. Inwoners uit Haarlemmermeer en omgeving kunnen zich hier laten testen op het coronavirus, als zij menen klachten te hebben die mogelijk duiden op COVID-19.

In de nieuwe teststraat kunnen zo’n 250 mensen per dag getest worden. GGD Kennemerland komt hiermee tegemoet aan de wens van de gemeente Haarlemmermeer om in deze gemeente ook een teststraat te hebben.

Het uitgangspunt van GGD Kennemerland is altijd geweest om in de regio 800 tot 850 tests per dag te kunnen uitvoeren. De teststraat in Haarlem bleek hiervoor niet toereikend. De opening van de teststraat in Haarlemmermeer helpt daarom in het bereiken van 850 tests per dag in deze regio.

Alleen op afspraak
De teststraat Haarlemmermeer werkt alleen op afspraak. Mensen die symptomen ervaren van het coronavirus en zich willen laten testen, kunnen via het landelijk telefoonnummer 0800-1202 of via coronatest.nl een afspraak maken voor een test.

Teststraat voor auto of fiets
Bezoekers kunnen met de auto of fiets naar de teststraat Haarlemmermeer komen. Bezoekers die met de auto komen, blijven in hun auto als de verpleegkundige of arts de test afneemt (met een wattenstaaf wordt een uitstrijkje genomen uit de neus en keel).

Uitslag coronatest
Na het afnemen van de test is binnen 48 uur de uitslag bekend. Al kan dit door de huidige drukte ook uitlopen. Mensen met DigiD kunnen (een negatieve) uitslag online bekijken op coronatest.nl. In alle andere gevallen wordt er telefonisch contact opgenomen over de uitslag.

Reacties