Deskundig hoor-advies, daar heeft u vast wel oren naar

Ons gehoor behoort tot één van de belangrijkste zintuigen. Het zorgt in de eerste plaats dat we helder met elkaar kunnen communiceren, het behoedt ons voor gevaar en zorgt bijvoorbeeld voor emotie bij het horen van mooie muziek. Het ruisen van de zee brengt ons rust.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff

Niet voor niets wordt door ondernemingen waar men hoortoestellen ontwikkelt, test en fabriceert, voortdurend gewerkt aan technische verbetering daarvan. In plaats van gehoor’apparaten’ moet ik eigenlijk zeggen ‘apparaatjes’, want qua grootte zijn de moderne hoortoestellen zo klein, dat ze nauwelijks meer worden opgemerkt bij personen die ze dragen. Bovendien zorgen de huidige technologische ontwikkelingen ook op dit gebied voor een enorme verbetering en gebruiksgemak. Dankzij Bluetooth is bijvoorbeeld verbinding met uw mobiele telefoon mogelijk, waarop u vervolgens het volume en nog veel meer kunt regelen, via speciaal daarvoor ontwikkelde ‘APPS’ (software applicaties). U kunt dankzij de nieuwste technieken bijvoorbeeld ook een telefoongesprek voeren met behulp van uw hoortoestel.

Erik Lodewijk heeft dankzij jarenlange ervaring als audicien en logopedist voor ieders persoonlijke situatie volop kennis en daardoor volop begrip opgebouwd. Niet voor niets noemde hij zijn winkels in Haarlem en Haarlemmermeer ‘Hoor begrip’ (Hieronder Erik)We zien en horen bijna dagelijks TV-reclames, waarbij we worden uitgenodigd ons gehoor te komen laten testen. Erik Lodewijk biedt natuurlijk ook die mogelijkheid. Het unieke van Hoorbegrip is dat op basis van uw persoonlijke hoorconditie een passend hoorapparaat wordt gezocht. Er bestaan nog al wat fabrikanten en juist omdat Hoorbegrip niet afhankelijk is van een bepaald merk, of merken hoortoestel(len) kan hij -mede dankzij zijn enorme ervaring- de leverancier vinden van het hoortoestel dat voor u de beste oplossing biedt. Dat gebeurt in een gezellige winkel, corona-proof en in alle rust. Op afspraak uiteraard. Ik raad u aan het openingsfilmpje te bekijken en beluisteren. Erik Lodewijk vertelt daarin uitgebreid over zijn passie: U helpen met een comfortabel en kwalitatief hoogwaardig hoortoestel. Vandaar de openingstekst van dit artikel: ‘Daar heeft u vast wel oren naar!’Wist u trouwens dat mensen met dementie, die slechter zijn gaan horen, daardoor sneller achteruit kunnen gaan? Een goed gehoor, en daardoor goede communicatie is voor dementie-patiënten van cruciaal belang!

Hoorbegrip Haarlem is gevestigd in de Generaal Cronjéstraat 123 te Haarlem Noord. Lees ook het eerdere artikel onderaan!

Nieuwe vestiging Hoorbegrip Haarlem, absoluut uniek in de audiobrache

 

 

 

 

 

Reacties