Je moet niet gaan ondernemen vanuit het idee om snel rijk te worden

Foto: Kennemer Business zakennetwerk

“Als je gaat ondernemen vanuit het idee om snel rijk te worden moet je het lekker niet doen. Je moet het doen,  omdat je zelf een idee hebt en jij vindt dat dat idee gewoon een gat in de markt is”.

Bron Kennemer Business zakennetwerk:

“Dus dat je iets heel tofs kan neerzetten, waar je zelf helemaal achter staat, waar de behoefte ook voor is en waar vraag naar is.”

De 28-jarige Haarlemmer Max Caminita heeft een heldere visie op ondernemerschap. Gevormd door de vele jaren meewerken in horecabedrijven, maar vooral ook in de 3,5 jaar ondernemerschap in de horecabranche.

Hij begon dat ondernemerschap samen met een goede vriend in restaurant Morris aan het mooie Spaarne in Haarlem. Het bedrijf ging goed, maar de samenwerking stokte helaas. De jonge ondernemers besloten gedesillusioneerd om uit elkaar te gaan.

Tegelijkertijd was het einde oefening voor de vriendschap. Max krabbelde – met hulp van familie en een bevriende vertrouwensman – weer op en investeerde weer in de zaak. Tot halverwege maart de horecabranche vanwege Corona dicht moest.

De tweede tegenslag binnen vier jaar.

Max overleefde met zijn team ook deze tegenslag en is weer ‘up and running’. Met twee compagnons is hij ook een horeca-app begonnen. Max Caminita is geïnterviewd door Rob Wieleman in de serie Jong talent ondernemers van Kennemer Business zakennetwerk. Totaal zullen er interviews komen met tien jonge ondernemers in de regio Haarlem.

Het interview met hem staat op het openbare YouTube kanaal Kennemer Business zakennetwerk

“Restaurateur Max Caminita (rechts) is geïnterviewd in strandpaviljoen PlaZand in Zandvoort.”

 

 

 

 

 

Reacties