VS-ambassadeur bezoekt dahliatuin

Foto: Keukenhof - aangeleverd

Afgelopen woensdag bracht Pete Hoekstra, ambassadeur van de Verenigde Staten, een bezoek aan de dahliatuin van Kasteel Keukenhof. De tuin vol dahlia’s van kwekers uit de Bollenstreek is een mooi visitekaartje voor de bloembollensector. Helaas kon Keukenhof dit jaar een bezoekers ontvangen. In deze tuin genoten de ambassadeur en zijn vrouw alsnog van prachtige bloemen.

De Verenigde Staten zijn belangrijk voor Keukenhof en de bloemensector. Het is voor Nederland een grote exportpartner voor bloembollen en planten. Jaarlijks worden er meer dan 1 miljard bloembollen en 45 miljoen vaste planten naar de VS geëxporteerd.

Ook in het toerisme heeft Nederland nauwe betrekkingen met de Verenigde staten. In 2019 ontving Keukenhof ruim 1,5 miljoen bezoekers waaronder 150.000 uit de Verenigde Staten. In 2020 kon Keukenhof niet openen voor bezoekers vanwege de corona maatregelen. Voor 2021 verwacht Keukenhof zo’n 800.000 bezoekers. Het internationaal reisgedrag en de beperkingen door de 1,5 meter economie zijn daarvan de oorzaak. Het bloemenpark gaat ervan uit dat bezoekers in 2021 vooral uit Nederland, Duitsland en België komen.

Keukenhof is inmiddels gestart met de voorbereiding van seizoen 2021. Het park wordt gewoon geplant zoals dat al 71 jaar gebeurt: met 7 miljoen bloembollen waar bezoekers in 2021 van 20 maart tot en met 9 mei van kunnen genieten.

Deze zomer kunnen bezoekers van de Kasteeltuinen op Landgoed Keukenhof genieten van een prachtige dahliatuin en vele zomerbloemen. Martin Elling, ontwerper van Keukenhof, heeft wederom een sierlijk ontwerp gemaakt voor de kasteeltuin. In de voortuin van Kasteel Keukenhof zijn zo’n 100 verschillende soorten dahlia’s geplant.

Dahliatuin kasteel Keukenhof nog tot media oktober gratis te bezoeken
De zomerbloemen bloeien van augustus t/m oktober. In deze periode kan men gratis een bezoek brengen aan de kasteeltuinen in Keukenhof. Het landgoed Keukenhof is dagelijks geopend. Ook kunnen bezoekers kosteloos parkeren op het parkeerterrein bij Kasteel Keukenhof.

Reacties