Digitale Participatiemarkt van start gegaan

Foto: Dennis Cup

Als gevolg van de coronacrisis is het dit jaar niet mogelijk om een fysieke Participatiemarkt plaats te laten vinden, vandaar nu dus een digitale editie. En ook hier geldt dat ieder nadeel z’n voordeel heeft, want deze editie is niet beperkt tot één dag maar loopt gewoon door.

Zinvol werken, mee doen in de samenleving, collega’s hebben, arbeidsritme opdoen, het voorbereiden op de terugkeer in de (werkende) maatschappij. Zo maar een paar doelen voor burgers in de regio  Haarlem. Daarvoor is vijf jaar geleden de Participatiemarkt bedacht. Eerst alleen voor Haarlem, later ook voor Zandvoort, Heemstede en Bloemendaal. Zo’n 60 organisaties die kunnen helpen bij het meedoen in de samenleving doen er aan mee.

Vorig jaar bezochten maar liefst 1.200 mensen de marktbijeenkomst in de bibliotheek in Haarlem-Schalkwijk. Door de Corona crisis kon de vijfde editie niet fysiek op locatie plaatsvinden. Daarom is de digitale Participatiemarkt bedacht. Elke bewoner kan vanaf nu via de website alle informatie vinden. De deelnemende organisaties staan er op met korte pitches.

De officiële aftrap werd afgelopen woensdag verricht door niemand minder dan burgemeester Jos Wienen van Haarlem (in aanwezigheid van wethouder Sjaak Struijf van Heemstede) verricht.

Wie mee wil doen is vanaf vandaag welkom op www.participatiemarkthaarlem.nl.

Reacties