IVN zoekt extra vrijwilligers voor werkdag in Vogelbosje Eindenhout

Foto: IVN - aangeleverd

Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert in samenwerking met de gemeente Haarlem jaarlijks een leuke werkdag in het vogelbosje Eindenhout. Een ruim tweehonderd jaar oud bijzonder landgoed gelegen tussen de Haarlemmerhout en de Leidse vaart in Haarlem. Dit jaar steken vrijwilligers de handen uit de mouwen op zaterdag 26 september. En extra vrijwilligers zijn meer dan welkom.

Eindenhout herbergt veel bijzonderheden; meer dan 140 soorten planten waarvan een tiental uniek voor Haarlem. De essen en de elzen blijken na onderzoek een leeftijd te hebben van 200 jaar! En de broedvogelbevolking vertoont overeenkomsten met rivier begeleidend ooibos uit Midden-Europa.

Deelnemers aan deze werkdag gaan braamstruiken snoeien, kleine paardenkastanjes uitsteken, kleine esdoorns knippen en zagen, en de Japanse duizendknoop uitsteken. Dit snoeien en uitsteken is nodig om het hakhout beter tot zijn recht te laten komen; anders wordt alles hier overwoekerd en komen de bijzondere planten die hier voorkomen in de knel. Ook gaan we bezig met de eeuwenoude zichtas in de richting van de duinen om deze weer in orde te maken.

Al dit werk is elk jaar nodig om Eindehout weer een waar toevluchtsoord voor vogels en planten te laten zijn. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om een bijdrage te leveren aan de natuur en met een groep enthousiaste mensen in de frisse buitenlucht aan de slag willen gaan, zijn hard nodig. Dit natuurgebied is alleen toegankelijk tijdens deze werkdag en tijdens excursies!

Aanvang 9.30 uur op de parkeerplaats naast de middelbare school Sancta Maria aan de Van Limburg Stirumstraat. De werkdag duurt tot 14.00 uur. Zorg zelf voor werkkleding en -laarzen, koffie/thee en lunchpakket. Meer informatie bij Marc van Schie, 06-22575748 of via [email protected]  Aanmelden graag via de email. Of kijk op www.ivn.nl/zk.

Reacties

Cookieinstellingen