SUPmission zwaait met de Kinderuniversiteit de zomer uit!

Foto: Charles Duijff

Zondag 27 september staat de achtste en laatste SUPmission van dit seizoen op het programma: de ByeByeSummerSUPmission023#8.

Deze laatste  editie is een bijzondere: we hebben naast de ‘gewone’ deelnemers bezoek van 11 kinderen van de Kinderuniversiteit Haarlem. Ze stappen met hun begeleiders op de SUP om te helpen de Haarlemse wateren en kades schoon te maken. We zijn heel blij en trots dat ze op hun vrije zondag willen komen helpen omdat we het belangrijk vinden dat ook kinderen leren dat ze zelf iets kunnen doen aan een schonere stad en een beter milieu.

Na de succesvolle start van SUPmission023 mei jl. zijn er inmiddels  zeven SUPmissions georganiseerd met in totaal ruim 200 enthousiaste SUPpers, prikkers en botenvaarders.

Ze hebben met elkaar ongeveer 60 (!!) kliko’s afval uit het water en van de kades gevist en dat wordt na zondag alleen nog maar meer. Er zijn bij elke SUPmission mooie sprekers geweest (bijvoorbeeld wethouder Berkhout, Wiebe Wakker en Koos Broekhof) en er sluiten zich steeds meer enthousiaste Haarlemmers aan bij SUPmission.

Met SUPmission willen we aandacht vragen voor zwerfafval in het algemeen en het belang van een schone stad voor iedereen. Nu en in de toekomst. We willen bij andere Haarlemmers maar ook in de rest van Nederland  bewustwording creëren, motiveren en activeren om de eigen leefomgeving schoon te houden en zo min mogelijk afval te produceren.

SUPmission is een initiatief van Babs Lommerse, Jasper Fleers, Karen
Blanken, Kasper Stokman en Marleen Zwartkruis.

Reacties