Weerbaarder tegen covid met leefstijlcoach Eva Cornet

Foto: Aangeleverd

Een stukje regie in eigen hand in de strijd tegen corona door vergroting fysieke weerbaarheid met vitaliteitstrajecten bij Haarlemse leefstijlcoach

Nu de 2e coronagolf in volle gang is en de maatregelen weer aanscherpen, wordt het nieuws daar  – logischerwijs – weer door beheerst. Dat betekent: veel berichtgeving over de maatregelen, het aantal besmettingen en een eventueel vaccin. Zaken waar je niet bepaald vrolijk van wordt. Mensen voelen zich dan ook overspoeld, en hebben het gevoel de controle te verliezen nu hun leven gedirigeerd wordt door het virus.

Toch is dat niet helemaal zo, want mensen kunnen wel degelijk de regie pakken en ervoor zorgen dat ze weerbaarder worden tegen covid. Meer dan 80% van de patiënten die op de IC en in het ziekenhuis belanden hebben namelijk (ernstig) overgewicht. We hebben dan nog wel geen vaccin: aan je leefstijl en overgewicht kun je wél iets doen, en daarmee vergroot je enorm de kans het virus, als je erdoor wordt besmet, het hoofd te bieden.

Eva Cornet werk als leefstijlcoach in de regio Kennemerland en krijgt nu steeds meer verzoeken van mensen die covid doormaakten en daarvan herstellende zijn en een ‘wake up call’ hebben gehad.  Ook kloppen er meer mensen met overgewicht bij mij aan die bang zijn voor het virus en om die reden aan hun gezondheid willen werken.Vanuit de medisch specialisten is de consensus dat het enige dat je als burger nu kunt doen (naast je aan de maatregelen houden), is zorgen dat je zelf zo gezond en fit mogelijk bent. Er zijn ook steeds meer mensen, en ook werkgevers, die het heft in eigen hand nemen en investeren in vitaliteitstrajecten.

Op dat gebied is er voor ieder wat wils, en zeker ook voor mensen met een kleine beurs: de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is bijvoorbeeld zo’n 2-jarig traject dat bij Eva (opererend onder de naam ‘Fit met Eva’) te volgen is en wat volledig vergoed wordt uit de basis zorgverzekering. Dit is nog niet zo bekend, maar zou nu tijdens een 2e golf veel bekender moeten worden.

Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden op de website https://www.fitmeteva.nl/ 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen