Historische wandeling Haarlem Schalkwijk

gids en hobby-historicus Nick Nuyens
Foto: Marieke van der Leij

HAARLEM – ‘Verleden verbindt’ is het motto van een historische wandeling op 10 en 11 oktober in Schalkwijk. De excursie met gids is onderdeel van het evenement Kunstschatten van Schalkstad dat van 9 tot 11 oktober plaatsvindt.

Het doel van de wandeling is om mensen te verbinden en meer bewustwording te kweken over de historie van Haarlems grootste wijk.

“Daar waar Schalkwijk nog het meest authentiek is, is de beste plek om te ervaren hoe het vroeger moet zijn geweest,” vertelt hobby-historicus Nick Nuyens. “Op de hoek van het Eenhoorn-pad bijvoorbeeld. Kijkend over de weilanden, woningen, wegen en het water krijg je een beeld van het oude Suyt-Scalcwijck en hoe er uit zag voordat er in de jaren ‘60 een dikke laag zand overheen gespoten werd en er talloze woningen verrezen.”

Een verleden dat voor een groot deel verdwenen lijkt te zijn? “Nou nee,” aldus Nuyens. “De geschiedenis van dit bijzondere gebied leeft voort in mooie verhalen en bepaalde landschappelijke en architectonische overblijfselen. Die komen aan bod tijdens dit historische uitje van circa 1.5 uur.”

  • Wanneer: Zaterdag 10 oktober, start 13 uur en zondag 11 oktober, start 15 uur.
  • Startpunt: Floridaplein, eindpunt wijkgebouw De Wereld aan de Laan van Berlijn. Deelname is gratis.
  • Aanmelden: [email protected].
  • Meer informatie: http://kunstschatten.blogspot.com/

Vanwege Corona wordt belangstellenden verzocht een mondkapje mee te nemen en 1.5m afstand te bewaren.

Reacties