Oprichter Dopper opent juist nu impact hub met werkplekken en restaurant

Foto: Cindy van Rees

Op 20 oktober opent Merijn Everaarts (oprichter van Dopper) na een verbouwing van een jaar Oceans Haarlem. Een impact hub met werkplekken, vegan restaurant en inspirerende talks en evenementen aan de Gonnetstraat 26 in Haarlem.

De verdiepingen met werkplekken zijn al opgeleverd, het restaurant wordt nog volop verbouwd. De nieuwe COVID-19 maatregelen raken ook de Haarlemse ondernemer hard, maar hij kijkt positief naar de toekomst: ‘We bouwen aan een inspirerende plek waar gezondheid en duurzaamheid centraal staan. We hebben een plek als Oceans nodig, juist in deze tijd’.

Vorige week nog trokken de eerste huurders Dopper en Great Place to Work in het oude monumentale pand naast het station in Haarlem. Nu staat het kantoor weer leeg. Dat de nieuwe impact hub een zeer geavanceerd ventilatiesysteem heeft met ionisatie maakt met de huidige regelgeving niet uit. Een grote teleurstelling, maar toch blijft Merijn positief over de toekomst: ‘Het ventilatiesysteem in ons kantoorpand haalt virussen en bacteriën uit de lucht. Het is daarom een veilige werkplek. Nu, maar ook in de toekomst. Daarnaast zijn we bezig om een WELL-certificaat te halen dat focust op de optimalisatie van de gezondheid en welzijn van iedereen die er werkt. We streven naar WELL Platinum, het hoogst haalbare certificaat dat wordt uitgereikt’.

Niet alleen de maatregelen rondom het thuiswerken raken de ondernemer hard, ook de aanpassing van de maximale groepsgrootte naar 30 personen in binnenruimtes. Op 20 oktober opent het vegan restaurant Mama Gaia in de hub. Ook de plannen voor de inspirerende talks en evenementen over duurzame ontwikkeling worden aangepast.

Met het streamen van de talks, take-away & delivery en andere creatieve oplossingen hoopt Oceans toch vanaf 20 oktober al een inspirerende plek te zijn. ‘Vanuit Oceans willen we golven van impact maken. Juist in deze tijd is een inspirerende plek waar bewustzijn over de impact die je maakt op jezelf, je omgeving en de natuur van belang. De nieuwe maatregelen houden ons niet tegen om mensen te inspireren en motiveren om bij te dragen aan een beter wereld’.

Reacties