Haarlem wint met innovatieve aanbesteding de Procura+ Award 2020

Grote markt Haarlem in coronatijd
Foto: Wim Meijer Fotografie

Met de aanbesteding voor grond, weg en waterbouw heeft de gemeente Haarlem de prestigieuze Procura+ Award 2020 gewonnen. De Procura+ Awards worden uitgereikt aan de meest innovatieve en duurzame aanbestedingen in Europa. De gemeente Haarlem werd uit vele inzendingen gekozen tot winnaar in de categorie ‘Aanbestedingsinitiatief van het jaar’.

In de aanbesteding voor grond, weg en waterbouw –  de samenwerkingsovereenkomst projectmanagement en Ingenieursdiensten en Raamovereenkomst Groot Onderhoud – is marktpartijen gevraagd om samen tot duurzame, innovatieve en sociale oplossingen te komen.

Haarlem kiest waar mogelijk voor functionele eisen die de partners in staat stellen hun eigen oplossingen te ontwikkelen en tegelijkertijd de stad helpen haar doelen te bereiken. Zo wordt de kennis van de markt goed gebruikt. Ook neemt Haarlem social return on investment op in al haar contracten. De contractpartners zijn verplicht om 4% van hun jaarlijkse inkomsten uit te geven aan het opnemen van kwetsbare groepen in hun personeelsbestand.

Procura+ is een plek waar Europese overheden inspiratie opdoen. Haarlem wordt samen met andere winnaars uit heel Europa als inspirerend voorbeeld genoemd op het gebied van innovatief en duurzaam aanbesteden.

Reacties