Het Filiaal Theatermakers met poppenspel Verloren Dingen 11 oktober in de Toneelschuur

Foto: Ramses Graus

Verloren Dingen is een humoristische en poëtische voorstelling met drie jonge acteurs, talloze poppen en objecten, geen woorden en veel muziek voor iedereen vanaf 7 jaar, geïnspireerd door poppenmaker Jim Henson (The Muppets)

Over vinden en gevonden worden
In een grote stad woont een man met zijn eigenwijze kat. Op zijn dagelijkse ronde verzamelt hij afgedankte spullen, die nergens meer thuishoren. Hij neemt ze in huis en geeft ze een originele bestemming. Tot de man op een dag niet thuiskomt en de dingen opnieuw verloren lijken. ‘Deze voorstelling gaat over de dingen om je heen’, aldus regisseur Ramses Graus, ‘sommige dingen lijken waardeloos, maar als je er beter naar kijkt zie je opeens de geschiedenis en ga je er respectvoller mee om.’ Onder andere geïnspireerd door Jim Henson (van de Muppets) en Philippe Genty, creëert Ramses Graus een beeldende voorstelling met veel muziek en weinig woorden, waarin humor en poëzie samenkomen.

Aangepast aan de nieuwe werkelijkheid
Verloren Dingen is gerepeteerd en creatief aangepast aan de huidige 1.5 meter regels. In de oorspronkelijke opzet zouden de acteurs altijd samen een pop bespelen, nu doet één acteur dat. Die pop blijkt zich overigens prima te redden met één slappe hand. Verder is de hele mis-en-scène afgestemd op die 1,5 meter en gebruiken de spelers bijvoorbeeld objecten aan lange stokken, om niet te dicht bij elkaar te komen.

  • Wanneer: zondag 11 oktober om 15.00 uur
  • Locatie: de Toneelschuur, Lange Begijnestraat 9, 2011 HH Haarlem
  • Doelgroep: iedereen vanaf 7 jaar
  • Kaartverkoop: klik HIER.

Reacties