Datum Dutch Grand Prix 2021 op uitgelekte kalender Formule 1 is voorbarig

Foto: Pixabay

Eerder vandaag is het bericht naar buiten gekomen van nieuwszender RTL dat op 2 mei 2021 de Dutch Grand Prix zal worden verreden. Deze uitgelekte datum voor de Dutch Grand Prix op de Formule 1 kalender van 2021 is voorbarig. ,,Het  Formula One Management (FOM) maakt de kalender bekend. Deze kalender is onbekend bij ons”, zegt woordvoerder Simon Keizer van de Dutch Grand Prix.

(bron: RTL)

Het is voorlopig afwachten. Ook het commentaar vanuit het hoofdkwartier van het FOM is men duidelijk.: ,,We hebben de kalender 2021 nog niet aangekondigd, dus we gaan geen commentaar geven op speculatie en nieuwsberichten”.

Naar buiten gekomen

Eerder vandaag is het bericht naar buiten gekomen van nieuwszender RTL dat op 2 mei 2021 de Dutch Grand Prix zal worden verreden, maar de organisatoren van de Nederlandse Formule 1 race reageren ontkennend op de uitgelekte kalender voor 2021. Afgelopen jaar is de terugkeer van de Nederlandse Formule 1 race na 35 jaar in Zandvoort geannuleerd vanwege het coronavirus. Niet alleen RTL Nieuws heeft het bericht naar buiten gebracht, ook Hart van Nederland en NH Nieuws hebben het bericht overgenomen met de uitgelekte datum.

Nieuwsbericht

RTL baseert zich op een nieuwsbericht van de Spaanse website Soymotor.com Hoewel de leiding van de Dutch Grand Prix er nog niet op heeft gereageerd. De Nederlandse race is wel weer de eerste Race op Europese bodem. Een ander opvallend gegeven is dat Bahrein als eerste race wordt genoemd en dat Australië pas op 24 oktober op de kalender staat.

Opvallend

Zo zijn er nog meer opvallende zaken in het bericht. De race op het Zandvoortse circuit staat gepland een week na de Grand Prix van Azerbeidzjan in Bakoe en een week voor de Spaanse Grand Prix op het circuit van Barcelona.

 

Reacties