Haarlemse Raadsfracties willen zonnepanelen op het station

Foto: Wim Meijer Fotografie

De Haarlemse raadsfracties van het CDA, de ChristenUnie, de PvdA, de Actiepartij en D66 dienen vandaag een motie in om nu echt haast te maken met de aanleg van zonnepanelen op het dak van station Haarlem.

Het is inmiddels een jaar geleden dat CDA-raadslid Ron Dreijer samen met PvdA-raadslid Isabelle Wisse het initiatief nam om te pleiten voor de winning van zonne-energie op het station. Op dat moment bestonden er net lichtgewicht, meebuigende panelen die ook op de dakconstructie van het station van Haarlem zouden kunnen. De panelen zouden zelfs zo aangelegd kunnen worden dat ze vanaf de straat niet te zien zouden zijn. De motie die zij daarover indienden werd aangenomen.

Inmiddels is gebleken dat er vooralsnog geen schot zit in de gesprekken met ProRail en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed om de zonnepanelen ook daadwerkelijk geplaatst te krijgen. Ondanks het feit dat de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed recent een versoepeling van het adviesbeleid over zonnepanelen heeft afgekondigd. Daarom roepen het CDA en de ChristenUnie, samen met de PvdA, de Actiepartij en D66, op om nogmaals het gesprek aan te zwengelen. Deze keer met ook het verzoek om ook zichtbare gedeelten van het stationsdak vol te leggen met zonnepanelen, die volgens de raadsfracties ook in dezelfde kleur als het dak uitgevoerd kunnen worden.

Reacties