Hemelse Herfst Haarlemmerhout dinsdag 3 november 2020

Dinsdag 3 november 2020 scheen de zon gedurende de ochtenduren en de flora in de Haarlemmerhout bevatte nog volop kleurrijk blad. Dat leverde betoverende hemelse Haarlemmerhout-taferelen.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff

U kunt op onderstaande foto’s klikken om ze uit te vergroten. Ik raad u aan het filmpje in HD-kwaliteit te bekijken. Dat kunt u instellen op het Youtube-kanaal bij instellingen. Ik startte mijn wandeling bij het Hildebrandmonument aan de zuidkant. Straks komen we ook langs het Theehuis, ook bekend als het Pannekoekenhuis alwaar ik genoot van een heerlijke kop warme chocolademelk met slagroom. Zie ook het filmpje verderop.Als extra’tje legde de camera een ‘beeldig’ lieveheersbeestje vast op de neus van één van de Hildebrand-beelden. Vrolijker kan een wandeling niet beginnen…..Wat doet het zonnetje toch wonderen in deze toch al wonderschone omgeving. De Haarlemmerhout, waar iedere Haarlemmer van houdt…. De herfstbladeren leveren een prachtig decor, maar ook de kleinste flora-verrassingen dragen daar zeker aan bij…. Wanneer u kiest voor een wandeling door de Haarlemmerhout, kijk dan steeds om u heen. Ik liet me echt verrassen door bovenstaand natuurschoon…Ik kies eerst de route langs de oostzijde, grensend aan de Kleine Houtweg De kinderboerderij, helaas gesloten door de corona-omstandigheden Verder noordelijk bereik ik het Theehuis Daar, ik vertelde het al eerder, een heerlijke kop warme chocolademelk met slagroom. U kunt er overigens van allerlei heerlijkheden genieten. Ik sprak de eigenaar nog even en vroeg hem naar de coronabeperkingen. Gelukkig kunt u er ondanks alles nog steeds terecht. Alleen tijdelijk even geen terras….
 We gaan verder en treffen het muziekkoepeltje en het terrein waar Bevrijdingspop altijd wordt georganiseerd Wat zo karakteristiek is voor de Haarlemmerhout en met name de hertenkamp is de houten afrastering. Ik ken het al sinds mijn jeugdjaren…..Met name aan de westzijde fotografeerde ik enkele hertjes Aan de westkant natuurlijk ook het overbekende DreefzichtHieronder meer foto’s in willekeurige volgorde.

 

 

 

 

 

Reacties