Park Velserbeek op z’n mooist in hartje herfst

Foto: Wim Meijer Fotografie

Als gevolg van de coronacrisis lijkt alles ons ongeveer te worden ontnomen waar we plezier aan ontlenen. Theaters, musea, de horeca, de amateursport, zelfs de bibliotheken, buurthuizen en wijkcentra zijn gesloten. Maar gelukkig is er één ding dat nooit sluit en altijd doorgaat: de natuur.

In de regio Kennemerland zijn we gezegend met een overvloed aan mooie natuurgebieden en parken. Aan de westkant hebben we een onnavolgbaar mooi duingebied, we hebben natuur- en recreatiegebied Spaarnwoude, en niet te vergeten de fraaie landgoederen zoals Beeckestijn, Duin & Kruidberg, Heerenduinen en Velserbeek.Al die gebieden beleven op dit moment misschien wel ‘the most wonderful time of the year’. De herfstkleuren spatten je tegemoet zodra je naar buiten loopt. Wat meehelpt is dat er nog geen storm geweest is die alle bladeren in één keer van de heeft gerukt, waardoor zowel de kruinen van de bomen als de grond eronder één groot kleurenpallet vormen.Daar komt bij dat, omdat de bomen toch wel een groot deel van de bladeren al hebben afgeworpen, waardoor ook de takken en stammen, door de nog hangende bladeren heen, goed zichtbaar zijn geworden en zorgen voor mooie contrasten.Foto-impressie Velserbeek op een zonnige herfstochtend
Nieuws.nl-redacteur Wim Meijer ging deze week langs bij Park Velserbeek en maakte daar een uitgebreide foto-impressie van een zonovergoten en kleurrijke ochtendwandeling over het al bijna een half millennium oude Velsense landgoed.

Reacties