Dutch Grand Prix op 5 september 2021 op circuit Zandvoort

De Grote Prijs van Nederland in de Formule 1 keert terug op het circuit van Zandvoort op 5 september 2021, zo’n zestien maanden later dan de geplande rentree op 3 mei 2020.

Het management van de koningsklasse van de autosport bracht dinsdag de voorlopige kalender uit voor het komende seizoen. Daarop prijken vooralsnog 23 grands prix.

Zandvoort is al helemaal klaar voor de rentree op een volledig vernieuwd circuit in de duinen, waar in 1985 Niki Lauda de laatste winnaar was van een Formule 1-race op Nederlandse bodem. Door de coronapandemie kon de Dutch Grand Prix dit jaar niet doorgaan.

Sportief directeur Jan Lammers reageerde verheugd. De kans is namelijk groter dat de race op Zandvoort in de nazomer met publiek kan worden verreden. Er waren voor het uitgestelde evenement al 300.000 kaarten verkocht. “Deze nieuwe datum vlak na de zomer heeft als voordeel dat de piek van de zomervakanties achter de rug is, dat de kans groot is dat het weer goed is en dat de coronamaatregelen dan beperkter zijn”, aldus Lammers.

Reacties