Raadslid Mostapha El Aichi ( CDA) wil “jeugdlintje” voor jonge helden

Foto: Charles Duijff

Tijdens de commissievergadering van 06 februari jl., heeft raadslid Mostapha El Aichi ( CDA) aandacht gevraagd voor de jeugd. Hij wil dat inwoners jonger dan 18 jaar voortaan kans moeten maken op een jeugdlintje. Dit lintje kan worden uitgereikt aan jongeren die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de samenleving of de gemeente.

Op dit moment zijn er in Nederland al diverse gemeenten die gebruik maken van het jeugdlintje om vrijwilligersparticipatie onder jongeren te belonen. El Aichi vindt het belangrijk om jongeren zo vroeg mogelijk enthousiast te maken om zich in te zetten als vrijwilliger of als bijvoorbeeld mantelzorger. Daarom zou hij graag zien dat deze jongeren vaker in het zonnetje worden gezet. Het jeugdlintje is hiervoor het perfecte middel.

Daarom heeft El Aichi tijdens de behandeling van “concept uitvoeringsprogramma samen voor jeugd Haarlem 2020- 2021” het college opgeroepen deze vorm van waardering te onderzoeken. Wethouder Jur Botter heeft toegezegd dit te gaan koppelen aan de kinderburgemeester.

Het is eindelijk zover want de kinderburgemeester Quinten de Lange gaat dit jaar, dankzij het voorstel van El Aichi, voor het eerst kinderlintjes uitdelen. Dit zal hij doen op 23 november 2020, de 775e verjaardag van Haarlem.

Reacties