Overname Tata Steel IJmuiden door Scandinavisch concern in stroomversnelling

Foto: Wim Meijer Fotografie

IJMUIDEN – Tata Steel IJmuiden staat op het punt om verkocht te worden aan het Zweeds-Finse staalbedrijf SSAB. Op dit moment wordt de fabriek in IJmuiden juridisch losgekoppeld van de Britse tak.

(bron: NH Nieuws)

Om de overname te vergemakkelijken gaan Tata Steel Nederland en het slechtlopende Tata Steel UK als twee zelfstandige bedrijven verder, laat Tata Steel weten aan mediapartner NH Nieuws.

Ook SSAB bevestigt dat er gesprekken worden gevoerd, maar benadrukt dat er nog geen beslissing is genomen. Volgens Tata Steel zal ‘het proces zal naar de volgende fase gaan’.

“We zijn een mogelijke overname aan het onderzoeken en willen dit grondig doen. We zullen de uitkomst moeten afwachten”, aldus de woordvoerder van SSAB tegen NH Nieuws.

Geen gevolgen personeel
Het personeel van Tata Steel in IJmuiden is vanmiddag bijgepraat over de mogelijke overname. Er zouden vooralsnog geen gevolgen zijn voor de 9.000 werknemers in IJmuiden. Zo moet het werkgelegenheidspact, waarin afspraken staan over baanbehoud tot 2026, in tact blijven.

Hans van den Berg, directeur van Tata Steel IJmuiden, heeft tegen het personeel gezegd dat  SSAB goed aansluit bij Tata Steel, omdat het bedrijf wat betreft duurzaamheid ‘dezelfde ambities heeft’.

Klik HIER om verder te lezen bij mediapartner NH Nieuws. 

Reacties