Teylers Museum weer open; overzichtstentoonstelling John Constable nog te zien tot 1 februari 2021

John Constable, De baai van Weymouth
Foto: Teylers Museum

Vanaf vandaag, donderdag 19 november, is het Teylers Museum weer geopend.  Dat betekent dat fans van romantische schilderkunst en Engeland weer kunnen genieten van de overzichtstentoonstelling van de Britse landschapsschilder John Constable.

Directeur Marjan Scharloo: ‘De vraag naar tickets is groot, we merken dat mensen de tentoonstelling heel graag willen zien. We kunnen momenteel natuurlijk dagelijks minder bezoekers ontvangen dan normaal. Door op maandagen open te gaan, kunnen meer mensen komen kijken. Ook zijn we de mogelijkheden aan het onderzoeken om de tentoonstelling te verlengen.’ (Vooralsnog is de overzichtstentoonstelling van John Constable nog te zien tot en met 31 januari 2021 – red.)

Vanaf 19 november is het museum dagelijks te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Uiteraard gelden maatregelen rondom het coronavirus: iedereen heeft van tevoren een ticket met tijdslot nodig, dient 1,5 meter afstand te houden en een mondkapje is verplicht.

Hieronder de reportage van Nieuwsuur van 21 september over de overzichtstentoonstelling van John Constable

Haarlem 775 jaar
Aanstaande maandag 23 november, op de 775e verjaardag van Haarlem, is de eerste maandagopenstelling. Voor iedereen die het museum die dag bezoekt, ligt er in de museumwinkel een kleine verrassing klaar. In het Boekenkabinet en de Penningvitrines is de tentoonstelling 775 jaar Haarlem te zien. Tickets boeken kan via teylersmuseum.nl.

Kasparus Karsun: “Grote Markt met rechts de St. Bavo en de Vleeshal’ (aangeleverd – Teylers Museum)

Reacties