Sancta Maria nu virtueel te bezoeken

Foto: Aangeleverd

Leerlingen groep 8 basisscholen maken kennis met VO scholen door middel van virtuele tour met VR-bril.

HAARLEM – Deze bijzondere tijd vraagt om aangepaste aanpak in het benaderen van groep 8 leerlingen om kennis te maken met VO scholen. Brugklasleerlingen bezoeken deze week, als echte Sancta ambassadeurs hun oude basisschool om hun ervaringen te delen met de groep 8 leerlingen. Zij brengen ook een presentje mee, een VR-bril, waarmee je via de nieuwe virtuele tour de school alvast digitaal kan bezoeken.

Het kiezen van een middelbare school is in Haarlem niet makkelijk, het aanbod is groot en elke school heeft weer andere speerpunten. Sfeerproeven op scholen is daarom belangrijk. Omdat een regionaal besluit over de vorm van de open dagen nog niet heeft plaatsgevonden, heeft Sancta Maria in ieder geval een virtueel alternatief bedacht; een VR tour door de school met video’s van de verschillende ruimtes, vakken en teams. Deze is te vinden op de website bij groep 8 info. Richting de open dagen op 29 en 30 januari is het elke week VR Friday en zal er een nieuwe video in de tour worden geplaatst. Zo kunnen de basisscholieren alvast een goede indruk krijgen van Sancta Maria.

Brugklassers op bezoek bij de Peppelaer
Woensdag mochten 3 oud-leerlingen van de Peppelaer, nu brugklassers op Sancta, hun verhaal komen vertellen in groep 8. Omdat niet alle leerlingen een havo-vwo advies zullen krijgen en daardoor niet naar Sancta gaan, houden ze het ook algemeen. ‘Wat is er anders in de brugklas?’ of ‘wat is belangrijk bij het maken van een keuze voor een middelbare school?’ Iedereen in de klas krijgt wel een VR Bril van Sancta, zodat ze thuis een kijkje kunnen nemen in de school.

Sancta Ambassadeurs op bezoek bij groep 8 van de Peppelaer

Nog 14 andere groepen 8 ontvangen deze week Sancta Ambassadeurs. Volgende week zijn ook de eerste Sancta Proefclublessen, deze editie is helemaal volgeboekt. Op 4 februari zijn er wel nog enkele plekken bij de extra Sancta Proefclub. In januari komen ook basisscholen met de klas Sancta bezoeken. Deze fysieke bezoeken aan de school geven het beste de sfeer van een school weer, maar Sancta Maria hoopt met de virtuele variant ook zeker een goede indruk te geven. Op de www.sanctamaria.nl is een groep 8 button, waar ouders van groep 8 leerlingen zich kunnen aanmelden voor de speciale nieuwsbrief en de Webinar voor ouders op 26 november. Kortom er zijn al tal van mogelijkheden om Sancta Maria beter te leren kennen!

Reacties