Extra impuls voor testcapaciteit regio Kennemerland:  teststraat Expo Haarlemmermeer breidt uit

Foto: Wim Meijer Fotografie

De teststraat bij de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen breidt verder uit. Dat betekent dat er vanaf volgende week 3500 tests per dag kunnen worden afgenomen.

Morgen start de opbouw van een tweede hal. De testcapaciteit wordt hiermee verdubbeld. GGD Kennemerland neemt hiermee stappen om te voldoen aan de wens van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport om de landelijke testcapaciteit te vergroten. De nieuwe hal opent aanstaande maandag. Daarna wordt de eerste – nu al geopende hal – ook kort verbouwd. Aanstaande dinsdag zijn beide hallen open.

Momenteel kunnen dagelijks ruim 1800 inwoners uit de regio terecht voor een test in de Expo Haarlemmermeer. Met de uitbreiding worden dat er ruim 3500. De afgelopen weken is er al een slag gemaakt in de doorlooptijd. Wie getest wil worden, kan dezelfde dag terecht. De uitslag volgt voor het grootste deel van de geteste personen binnen 24 uur.

De uitbreiding van de teststraat in Vijfhuizen maakt onderdeel uit van een groter geheel. Momenteel wordt op Schiphol een XL teststraat opgebouwd, deze teststraat gaat 1 december open. GGD Kennemerland speelt hiermee proactief in op het testbeleid en de uitbreiding daarvan in de nabije toekomst.

Reacties