Frans Hals Museum Hof en Hal na twee weken weer open

Foto: Charles Duijff

Twee weken lang waren alle musea wederom gesloten, maar sinds gisteren, donderdag 19 november, zijn alle deuren naar kunst, cultuur en natuur weer open. Voor het Frans hals Museum betekent het dat in de Hal de  expositie ‘Mag het ook mooi zijn’ bezocht kan worden, terwijl men in het HOF kan genieten van ‘Alle Schutterstukken’ van Frans Hals en van de herfsteditie van Museum in Bloei.

Mag het ook mooi zijn?  
Moet je als kunstenaar altijd maar vernieuwen, experimenteren en meegaan met de laatste stroming? Of kun je kiezen voor een andere weg en trouw blijven aan traditie en ambacht? Voor een aantal beroemde schilders zoals Kees Verwey, Jacobus van Looy, Otto B. de Kat, Coba Ritsema en Jaap Ploos van Amstel was het in de eerste decennia van de 20e eeuw helder: kunst moest gewoon mooi zijn om naar te kijken.

(foto: Frans Hals Museum – aangeleverd)

Wil je alvast in de stemming komen? Beluister dan de podcast van Mag het ook mooi zijn? 

Alle schuttersstukken van Frans Hals
Dankzij een bijzondere bruikleen van het Rijksmuseum is het magnifieke doek ‘Schutters van wijk XI onder leiding van kapitein Reynier Reael’, beter bekend als ‘De Magere Compagnie’, toegevoegd aan de zaal met alle schutterstukken in het Frans Hals Museum. Voor het eerst in meer dan 30 jaar zijn deze meesterwerken weer bijeen te zien. Een unieke ervaring: één meester, al zijn schutterstukken. Neem alvast een voorproefje en bekijk de video.

Museum in Bloei – herfsteditie
Tussen 24 oktober en 6 december beleef je in het Frans Hals Museum de herfsteditie van Museum in Bloei. Na de creaties van het Vip’s team van de Vrienden van het Frans Hals Museum, onder leiding van Vibeke Struben neemt vanaf 19 november Haarlemse bloemkunstenaar Paul Wijkmeijer het stokje over. Paul en zijn team tillen boeketten naar een next level en zoeken altijd naar wegen om bloemen in de hoofdrol te zetten.

(foto: Frans Hals Museum – aangeleverd)

Veilig op bezoek bij Frans Hals
Natuurlijk doet het museum er alles aan om je bezoek aan Frans Hals zo veilig en aangenaam mogelijk te laten verlopen. Klik HIER voor alle maatregelen die zijn getroffen en voor veelgestelde vragen hierover.

Reacties