Bezoekersstop in openingsweekend van nieuw outletcentrum in Halfweg

Foto: Wim Meijer Fotografie

Black Friday mondt uit in ‘crazy weekend’. De grote steden riepen zowel gisteren als vandaag al op om niet meer naar de stadscentra te komen, omdat het te druk werd. In diverse plaatsen werden de winkels eerder gesloten. En het spiksplinternieuwe outletcentrum in Halfweg moest tot tweemaal toe een bezoekersstop invoeren.

Het was eigenlijk voorspelbaar: heel Nederland zit al zolang binnen, dan komt opeens Black Friday met allerlei spectaculaire aanbiedingen, en daags vóór Black Friday opent een giga-outletcentrum in Halfweg, op een steenworp afstand van Haarlem, Amsterdam, Hoofddorp en Badhoevedorp.

Toch lijkt ’t erop dat men het bij The Style Outlets aardig onder controle heeft. De outlet is, de coronaregels in acht nemend, berekend op een maximum van 2.000 bezoekers. En dat aantal werd dit weekend dus tweemaal bereikt. Beide malen werd het centrum tijdelijk afgesloten, iets wat bij het outletcentrum een stuk gemakkelijk kan dan in steden.

Verder meldde de organisatie van The Style Outlets via de social media dat ze tijdelijk geen bezoekers meer toelieten. De gemeente Haarlemmermeer ging nog wat verder. Die adviseerde vanmiddag om helemaal niet meer naar de outlet te gaan vandaag. “Kies een andere dag en een rustige tijd om te gaan shoppen”, aldus de gemeente.

Reacties